pyndek Napisano 14 Maja 2012 Napisano 14 Maja 2012 Witam Jestem posiadaczem korby FC-M 311. Korba ma już przejechane z około 6 tyś. km. Na początku tegorocznego sezonu zafundowałem sobie wymianę kasety i łańcucha i po przejechaniu 600 km na nowym zestawie niestety korba zaczęła skakać na 2 przełożeniu a niestety jest to zbyt niski model i nie ma możliwość wymiany poszczególnym zębatek (chyba). I tutaj mam pytanie w jaką korbę się zaopatrzyć? Czy w coś porównywalnego do tego co miałem czy jednak celować już w serie Alivio. Dodam jeszcze, że korba będzie współpracować z łańcuchem KMC 8.99. Do obecnej korby nie miałem żadnych zastrzeżeń do teraz. I mam jeszcze jedną wątpliwość, nie będzie problemu działania nowej korby z łańcuchem o przebiegu około 600 km? Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
Mod Team Puklus Napisano 14 Maja 2012 Mod Team Napisano 14 Maja 2012 Kup sobie alivio i masz z dyńki.
adas651 Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 po 600km nie bedzie problemu nie było by go nawet po 6000km mozesz sie jeszcze zastanowić nad truvativ firex
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.