peepeepee Napisano 14 Maja 2012 Napisano 14 Maja 2012 Witam Mam taki problem z w/w zestawem, że jak włącze lampkę to licznik przestaje funkcjonować, konkretnie wyświetla prędkość 0.0 i przebieg nie przyrasta, jakby gubił łączność. Po wyłączeniu lampki "łapie" zasięg i działa. To możliwe ? To mój pierwszy licznik bezprzewodowy, wcześniej miałem ten sam model na przewodzie. Licznik zamontowany na mostku a lampka na kierownicy jak tylko możliwe najbliżej manetki lewej, czujnik licznika przy prawym kole. Paweł
mati102 Napisano 14 Maja 2012 Napisano 14 Maja 2012 Śmieszna sprawa, a co ma wspólnego lampka z licznikiem, cuda?
mariusz231 Napisano 14 Maja 2012 Napisano 14 Maja 2012 Kiedyś czytałem że są problemy z licznikami bezprzewodowymi, ale gdy lampki były zasilana na akumulator przypięty do ramy. Tu nie powinno być takich problemów. Dobrze wiedzieć, bo sam chce go kupić a będzie zamontowany obok bocialarki. Tu masz podobną sytuację http://www.forumrowerowe.org/topic/91946-licznik-bezprzewodowy-sigma-1009-sts-i-garmin-etrex-h/
kadargo Napisano 14 Maja 2012 Napisano 14 Maja 2012 Nie lepiej kupić na kabel i mieć spokój? Bezprzewodowy sprawia więcej kłopotów niż ma zalet.
peepeepee Napisano 15 Maja 2012 Autor Napisano 15 Maja 2012 Ok, to była zła diagnoza, lewą ręką włączam lampkę a na lewym ręku mam ... pulsometr Sigmy PC 25.10. Jak włączałem lampkę to pulsometr zakłóca pracę licznika. Licznik i pulsometr Sigmy, oba zestawy bezprzewodowe. Co teraz ?
rzezniol Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 Jestes pewien ze to pulsometr ... Bo ja w to watpie ... Sygnał daje opaska na klacie nie "zegarek" na rece. Też mam problemy z łącznością jak załącze lampke ... Z tym że u mnie problemy pojawiają sie tylko wtedy gdy lampka pracuje w trybie 50 lub 10 % mocy ... No i mam inny midel lampki. ;-). Sprawdź jak daleko musisz oddalić lampke aby komunikacja była mozliwa ... I czy da sie taką odległość da sie poskładać na rowerze ( licznik max na prawo, lampka lewo). Pozdro TapaTalk'nięte z Andka
peepeepee Napisano 15 Maja 2012 Autor Napisano 15 Maja 2012 Jestes pewien ze to pulsometr ... Bo ja w to watpie ... Sygnał daje opaska na klacie nie "zegarek" na rece. Też mam problemy z łącznością jak załącze lampke ... Z tym że u mnie problemy pojawiają sie tylko wtedy gdy lampka pracuje w trybie 50 lub 10 % mocy ... No i mam inny midel lampki. ;-). Sprawdź jak daleko musisz oddalić lampke aby komunikacja była mozliwa ... I czy da sie taką odległość da sie poskładać na rowerze ( licznik max na prawo, lampka lewo). Pozdro Hmm, to jestem w kropce. Dzisiaj znowu bede jezdzil i przypatrze sie, w kazdym razie ze 2 jazdy mialem bez pulsometru i lampki i nic sie nie dzialo, wiec licznik raczej sprawny, obstawiam albo lampke albo pulsometr. Moja lampka tylko jeden tryb ale 20 lux a mocowana jest do kierownicy plastikowym uchwytem.
mariusz231 Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 Przetestuj wszystkie możliwe konfiguracje oraz jak radzi @rzezniol. Będziesz wiedzieć co powoduje takie problemy.
peepeepee Napisano 28 Maja 2012 Autor Napisano 28 Maja 2012 Nie wiem w końcu co było. Teraz jest wszystko w porządku, jeżdżę z pulsometrem i lampką i oprócz 2-3 jazd na początku teraz jest wszystko w porządku, nic nie robiłem ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.