tomaaso Napisano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 NIE!!! tak twierdzi bo naczytal sie Magazynu Rowerowego:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Absurd, coprawda MR napisał, że tym razem evo wypadł słabiej na tle konkurencji - choć i tak miał note 5 - ale wynikło to z absurdalnego założenia. Testerą niespodobało się to, że mostek jest ujemny i gieta kiera. Zarzut absurdalny bo takie sprawy można w 3 min sobie ustawić jak kto chce. Drugi zarzut tyczył sie amorka, ale XCM ponoć później łapią luzy, wiec ta zmiana może byc na lepsze w dłuższym okresie czasu. A osprzet model 06 ma znacznie lepszy niż wtedy kiedy evo wygrał! Jakim wiec cudem ma to byc rower gorszy? Chyba tylko MR wie o co im chodziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szCz Napisano 1 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 witam wszystkich po przerwie evolution sprawuje sie bez zarzutu mam zamiar wymienic opony na contentale survival pro http://allegro.pl/item112371564_continenta...lar_tanio_.html co sadzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 1 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 Po co Ci taka szeroka opona ?! 2.3 to sporo jest . Lepiej wziac Conti Explorera 2.1 (44zł) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 1 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 Wydaje mi sie że continental ma zawyżoną numerację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion50 Napisano 1 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 (edytowane) Ja już dostaje nie powiem czego :[ Liczę po cichu na wtorek , a nie mam gwary , że dojdzie na wtorek. Wy jesteście doświadczeni to może pomożecie. Gość z Unik'a powiedział ze wysyłają w pon. to jest szansa , że do sklepu dojdzie na wtorek ? Jak oni to wysyłają ? Poczta , kurier itp. Pozdrawiam i niemoge sie doczekac na pełny rozwój cyklozy orion50 Edytowane 1 Lipca 2006 przez Orion50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 1 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 (edytowane) chmmm.... mi wysyłali 2 razy: 1 raz - pomylili modele wysłali w poniedziałek doszedł na wtorek i po odbiór zgłaszałem sie we wtorka o 16 (albo minimalnie wcześniej) - nie odebrałem roweru i grzecznie poprosiłem o wymianę 2 raz - to co chciałem wysłali w piątek a w poniedziałek o godz 15:35 (nie zapomne tej godziny ) pan sprzedawca zadzwonił mi na komórkę że jest do odbioru. O 16:08 wracałem do domku na rowerku :twisted: Edytowane 1 Lipca 2006 przez Blizzard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion50 Napisano 2 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Czyli we wtorek będzie. mam nadzieje , że nie pomylą bo tak ich mailami męczylem , że nie da rady pozdro Hej. Sorry za offtop , ale pytanie za proste i chyba nie warto zakładac osobnego tematu. Co znaczą oznaczenia ALUMINIUM 7005 , 6061 itp. Co jest mocniejsze itd. ? Proszę o odpowiedź. poozdroo Elo. Chłopaki mam problem. Przy kupnie roweru najprawdopodbniej będę mógł w gratisie jakiś gadżet wybrać. Licznik czy rękawiczki ?? Mam dylemata , oba tegesy poczebne pozdróweczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 2 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Co znaczą oznaczenia ALUMINIUM 7005 , 6061 itp. Co jest mocniejsze itd. ? Przy kupnie roweru najprawdopodbniej będę mógł w gratisie jakiś gadżet wybrać. Licznik czy rękawiczki ?? 1 - stop ramy i jej ogólne właściwości po więcej szczegułów odsyłam tu 2 - ja bym brał licznik :mrgreen: ale wybór należy do ciebie :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kas Napisano 2 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Zależy jaki licznik i te rękawiczki. Dobre rękawiczki do XC np. Uvexa to wydatek około 30-40 złotych. Dobry licznik np. Sigma Sport to jakieś 70-80 złotych. Ale są też licznik za 10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 2 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Dobry licznik np. Sigma Sport to jakieś 70-80 złotych. Ale są też licznik za 10. Nie masz racji na allegro sigme bc906 (2006r) kupi za niecałe 50zł. bc506 jest jeszcze tańszy - około 40zl (oczywiście mowa o nowych) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kas Napisano 2 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Dobry licznik Myślałem o tych wyższych modelach. Rękawiczki też można kupić już za 15-20 złotych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion50 Napisano 3 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 No dobra. Pomyślimy. Już jutro nastąpi wiekopomna chwila ;P. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młody_56 Napisano 3 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Myślałem o tych wyższych modelach. a model sgimy BC1106 nie jest z tych wyzszych ? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 3 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 (edytowane) to prawie to samo co bc906 tyle, że jego można stosować na dwuch roweruch zresztą wszystkie sigmy to wyższa półka w porównaniu do tandetnich chińczyków za 10zł Edytowane 3 Lipca 2006 przez Blizzard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kas Napisano 3 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Ja myślałeś raczej o modelach BC1200 (+ RDS), BC 1600 (+ RDS) lub BC1606L. Ich ceny zaczynają się na około 70 złotych. Kończą przy 120. Zgadzam się, że nawet niski model Sigmy i tak będzie lepiej zaprojektowany i wykonany niż jakaś supermarketowa tandeta. Licznik rowerowy BEZPRZEWODOWY - lepszy od - SIGMA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion50 Napisano 3 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Ufff. Nie mogę juz czekać dłużej :angry: ile można ?? Jak jutro nie bedzie cykla to nie wiem co zrobię :mrgreen: orion50 licznik jednak biore za tydzien dokupię rekawiczki ;] Kurcze. Dowiedziałem sie ze jest zakaz jeżdzenia dla samochodów ciężarowych i rower może nie dojść do jutra ;( pzdr ((((((((((((((( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eclipt Napisano 3 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 ostanie zdjecie mojego evo po dodaniu bidonu i pompki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion50 Napisano 4 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 piekny rower... dziś wysłali jutro bede mial pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
btw Napisano 6 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Witam wszystkich. Do tej pory byłem biernym użytkownikiem forum. Szukałem roweru do 1300zł i wybrałem Evo 06 . Po 9 latach jazdy na rowerku z Marko lekki szok :surprised:. Rowerek dotarł do mnie z innymi sterami: FSA ZS-3 (a nie FSA ZS-4) oraz innymi obręczami: VUELTA VIPER (a nie RODI AIRILNE 1). Czy to dobrze czy źle, nie wiem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kas Napisano 6 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Na obręcze na pewno nie ma co narzekać. Ze sterami nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion50 Napisano 7 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 (edytowane) Witam. Co mogę powiedzieć ?? Powiem tyle. Właśnie wróciłem ze sklepu na rowerku. Przejechane jakieś 5km. I co mogę powiedzieć ? Wielu z was dopatrzało się usterek w montażu itp. może mój sklep jest dobry , ale nic nie znalazłem co mogło by mnie niepokoić. Rower jest śliczny. 21' cali. Jedyna rysa na diamencie jest taka , że się brudzi i opony się brudzą . Jestem zachwycony. Jutro śmigam z kumplem. Dziś jeszcze chyba wychodze. Pan ze sklepu dorzucił licznik SIGMA 800. Później zamontuje. Muszę dokupić rękawiczki bo się ręce ześlizguja czasem. Waże około stówy , a amor działa wypaśnie. Podczas jazdy normalnej nic nie buja. Rowerek leciutki. Przerzutki śmigają. Podczas jazdy próbnej myślałem , że bedzie OTB hamulcę tak łapią. ZACHWYT. Będe test poszerzał i dzielił się informacjami wraz z dalszą eksploatacją bike'a. POLECAM orion50 PS. Wszystkie części takie same jak podaje producent. Mam ALIVIO czarne. Super pasują. Edytowane 7 Lipca 2006 przez Orion50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiki_ng Napisano 8 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Rower jak najbardziej godny polecenia! mam go od miesiaca przelecialem na nim ponad 400km wyłącznie po lesie po niełatwym terenie i wszystko gra. mam 183cm rame 19. ale dostalem go z amorem RST omega sl z poczatku byl twardy dosc ale teraz jakby zmiękł (albo mi sie zdaje) i dzila db, spokojnie wytrzymuje polmetrowe uskoki i niedobija. mial moze juz ktos doczynienia z tym amortyzatorem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba_ Napisano 8 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 PS. Wszystkie części takie same jak podaje producent. Mam ALIVIO czarne. Super pasują. Też mam Alivio czarne Hmm dziś montowałem ten takiu "stelarz" na bidon I kurde okazało się że są źle ustawione dziury w ramie, po przykręceniu "stelarz" jest jakby przechylony w lewą strone. Wniosek: śruby w ramie nie są idealnie na środku ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion50 Napisano 8 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Może u Ciebie u mnie chyba okej Teraz rowerek czeka w sklepie i czeka na nową korbe bo niebyła dokrecona i reklamacja do unika poszła bo sie ujekopała podczas jazdy :mrgreen: ale to nie przycmiło tego ze rower WYPAS. jak bedzie na chodzie zerobie wycieczke 50 km i napisze jak sie sprawia ale po przejechaniu wczoraj 5km po lesie i zjezdzie z fajowej góry stwierdzam ze jest SUPER. nie kumam narzekania na amor., mi sie podoba i wystarcza mimo tego ze waze duuuzo to niedobija :] Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi