tomaaso Napisano 29 Czerwca 2006 Napisano 29 Czerwca 2006 NIE!!! tak twierdzi bo naczytal sie Magazynu Rowerowego:D
evo Napisano 29 Czerwca 2006 Napisano 29 Czerwca 2006 Absurd, coprawda MR napisał, że tym razem evo wypadł słabiej na tle konkurencji - choć i tak miał note 5 - ale wynikło to z absurdalnego założenia. Testerą niespodobało się to, że mostek jest ujemny i gieta kiera. Zarzut absurdalny bo takie sprawy można w 3 min sobie ustawić jak kto chce. Drugi zarzut tyczył sie amorka, ale XCM ponoć później łapią luzy, wiec ta zmiana może byc na lepsze w dłuższym okresie czasu. A osprzet model 06 ma znacznie lepszy niż wtedy kiedy evo wygrał! Jakim wiec cudem ma to byc rower gorszy? Chyba tylko MR wie o co im chodziło
szCz Napisano 1 Lipca 2006 Napisano 1 Lipca 2006 witam wszystkich po przerwie evolution sprawuje sie bez zarzutu mam zamiar wymienic opony na contentale survival pro http://allegro.pl/item112371564_continenta...lar_tanio_.html co sadzicie?
TomekW Napisano 1 Lipca 2006 Napisano 1 Lipca 2006 Po co Ci taka szeroka opona ?! 2.3 to sporo jest . Lepiej wziac Conti Explorera 2.1 (44zł)
Blizzard Napisano 1 Lipca 2006 Napisano 1 Lipca 2006 Wydaje mi sie że continental ma zawyżoną numerację
Orion50 Napisano 1 Lipca 2006 Napisano 1 Lipca 2006 (edytowane) Ja już dostaje nie powiem czego :[ Liczę po cichu na wtorek , a nie mam gwary , że dojdzie na wtorek. Wy jesteście doświadczeni to może pomożecie. Gość z Unik'a powiedział ze wysyłają w pon. to jest szansa , że do sklepu dojdzie na wtorek ? Jak oni to wysyłają ? Poczta , kurier itp. Pozdrawiam i niemoge sie doczekac na pełny rozwój cyklozy orion50 Edytowane 1 Lipca 2006 przez Orion50
Blizzard Napisano 1 Lipca 2006 Napisano 1 Lipca 2006 (edytowane) chmmm.... mi wysyłali 2 razy: 1 raz - pomylili modele wysłali w poniedziałek doszedł na wtorek i po odbiór zgłaszałem sie we wtorka o 16 (albo minimalnie wcześniej) - nie odebrałem roweru i grzecznie poprosiłem o wymianę 2 raz - to co chciałem wysłali w piątek a w poniedziałek o godz 15:35 (nie zapomne tej godziny ) pan sprzedawca zadzwonił mi na komórkę że jest do odbioru. O 16:08 wracałem do domku na rowerku :twisted: Edytowane 1 Lipca 2006 przez Blizzard
Orion50 Napisano 2 Lipca 2006 Napisano 2 Lipca 2006 Czyli we wtorek będzie. mam nadzieje , że nie pomylą bo tak ich mailami męczylem , że nie da rady pozdro Hej. Sorry za offtop , ale pytanie za proste i chyba nie warto zakładac osobnego tematu. Co znaczą oznaczenia ALUMINIUM 7005 , 6061 itp. Co jest mocniejsze itd. ? Proszę o odpowiedź. poozdroo Elo. Chłopaki mam problem. Przy kupnie roweru najprawdopodbniej będę mógł w gratisie jakiś gadżet wybrać. Licznik czy rękawiczki ?? Mam dylemata , oba tegesy poczebne pozdróweczki
Blizzard Napisano 2 Lipca 2006 Napisano 2 Lipca 2006 Co znaczą oznaczenia ALUMINIUM 7005 , 6061 itp. Co jest mocniejsze itd. ? Przy kupnie roweru najprawdopodbniej będę mógł w gratisie jakiś gadżet wybrać. Licznik czy rękawiczki ?? 1 - stop ramy i jej ogólne właściwości po więcej szczegułów odsyłam tu 2 - ja bym brał licznik :mrgreen: ale wybór należy do ciebie :biggrin:
Kas Napisano 2 Lipca 2006 Napisano 2 Lipca 2006 Zależy jaki licznik i te rękawiczki. Dobre rękawiczki do XC np. Uvexa to wydatek około 30-40 złotych. Dobry licznik np. Sigma Sport to jakieś 70-80 złotych. Ale są też licznik za 10.
Blizzard Napisano 2 Lipca 2006 Napisano 2 Lipca 2006 Dobry licznik np. Sigma Sport to jakieś 70-80 złotych. Ale są też licznik za 10. Nie masz racji na allegro sigme bc906 (2006r) kupi za niecałe 50zł. bc506 jest jeszcze tańszy - około 40zl (oczywiście mowa o nowych)
Kas Napisano 2 Lipca 2006 Napisano 2 Lipca 2006 Dobry licznik Myślałem o tych wyższych modelach. Rękawiczki też można kupić już za 15-20 złotych.
Orion50 Napisano 3 Lipca 2006 Napisano 3 Lipca 2006 No dobra. Pomyślimy. Już jutro nastąpi wiekopomna chwila ;P. Pozdro
Młody_56 Napisano 3 Lipca 2006 Napisano 3 Lipca 2006 Myślałem o tych wyższych modelach. a model sgimy BC1106 nie jest z tych wyzszych ? :wink:
Blizzard Napisano 3 Lipca 2006 Napisano 3 Lipca 2006 (edytowane) to prawie to samo co bc906 tyle, że jego można stosować na dwuch roweruch zresztą wszystkie sigmy to wyższa półka w porównaniu do tandetnich chińczyków za 10zł Edytowane 3 Lipca 2006 przez Blizzard
Kas Napisano 3 Lipca 2006 Napisano 3 Lipca 2006 Ja myślałeś raczej o modelach BC1200 (+ RDS), BC 1600 (+ RDS) lub BC1606L. Ich ceny zaczynają się na około 70 złotych. Kończą przy 120. Zgadzam się, że nawet niski model Sigmy i tak będzie lepiej zaprojektowany i wykonany niż jakaś supermarketowa tandeta. Licznik rowerowy BEZPRZEWODOWY - lepszy od - SIGMA
Orion50 Napisano 3 Lipca 2006 Napisano 3 Lipca 2006 Ufff. Nie mogę juz czekać dłużej :angry: ile można ?? Jak jutro nie bedzie cykla to nie wiem co zrobię :mrgreen: orion50 licznik jednak biore za tydzien dokupię rekawiczki ;] Kurcze. Dowiedziałem sie ze jest zakaz jeżdzenia dla samochodów ciężarowych i rower może nie dojść do jutra ;( pzdr (((((((((((((((
eclipt Napisano 3 Lipca 2006 Napisano 3 Lipca 2006 ostanie zdjecie mojego evo po dodaniu bidonu i pompki:)
Orion50 Napisano 4 Lipca 2006 Napisano 4 Lipca 2006 piekny rower... dziś wysłali jutro bede mial pozdro
btw Napisano 6 Lipca 2006 Napisano 6 Lipca 2006 Witam wszystkich. Do tej pory byłem biernym użytkownikiem forum. Szukałem roweru do 1300zł i wybrałem Evo 06 . Po 9 latach jazdy na rowerku z Marko lekki szok :surprised:. Rowerek dotarł do mnie z innymi sterami: FSA ZS-3 (a nie FSA ZS-4) oraz innymi obręczami: VUELTA VIPER (a nie RODI AIRILNE 1). Czy to dobrze czy źle, nie wiem .
Kas Napisano 6 Lipca 2006 Napisano 6 Lipca 2006 Na obręcze na pewno nie ma co narzekać. Ze sterami nie wiem.
Orion50 Napisano 7 Lipca 2006 Napisano 7 Lipca 2006 (edytowane) Witam. Co mogę powiedzieć ?? Powiem tyle. Właśnie wróciłem ze sklepu na rowerku. Przejechane jakieś 5km. I co mogę powiedzieć ? Wielu z was dopatrzało się usterek w montażu itp. może mój sklep jest dobry , ale nic nie znalazłem co mogło by mnie niepokoić. Rower jest śliczny. 21' cali. Jedyna rysa na diamencie jest taka , że się brudzi i opony się brudzą . Jestem zachwycony. Jutro śmigam z kumplem. Dziś jeszcze chyba wychodze. Pan ze sklepu dorzucił licznik SIGMA 800. Później zamontuje. Muszę dokupić rękawiczki bo się ręce ześlizguja czasem. Waże około stówy , a amor działa wypaśnie. Podczas jazdy normalnej nic nie buja. Rowerek leciutki. Przerzutki śmigają. Podczas jazdy próbnej myślałem , że bedzie OTB hamulcę tak łapią. ZACHWYT. Będe test poszerzał i dzielił się informacjami wraz z dalszą eksploatacją bike'a. POLECAM orion50 PS. Wszystkie części takie same jak podaje producent. Mam ALIVIO czarne. Super pasują. Edytowane 7 Lipca 2006 przez Orion50
wiki_ng Napisano 8 Lipca 2006 Napisano 8 Lipca 2006 Rower jak najbardziej godny polecenia! mam go od miesiaca przelecialem na nim ponad 400km wyłącznie po lesie po niełatwym terenie i wszystko gra. mam 183cm rame 19. ale dostalem go z amorem RST omega sl z poczatku byl twardy dosc ale teraz jakby zmiękł (albo mi sie zdaje) i dzila db, spokojnie wytrzymuje polmetrowe uskoki i niedobija. mial moze juz ktos doczynienia z tym amortyzatorem?
Qba_ Napisano 8 Lipca 2006 Napisano 8 Lipca 2006 PS. Wszystkie części takie same jak podaje producent. Mam ALIVIO czarne. Super pasują. Też mam Alivio czarne Hmm dziś montowałem ten takiu "stelarz" na bidon I kurde okazało się że są źle ustawione dziury w ramie, po przykręceniu "stelarz" jest jakby przechylony w lewą strone. Wniosek: śruby w ramie nie są idealnie na środku ;/
Orion50 Napisano 8 Lipca 2006 Napisano 8 Lipca 2006 Może u Ciebie u mnie chyba okej Teraz rowerek czeka w sklepie i czeka na nową korbe bo niebyła dokrecona i reklamacja do unika poszła bo sie ujekopała podczas jazdy :mrgreen: ale to nie przycmiło tego ze rower WYPAS. jak bedzie na chodzie zerobie wycieczke 50 km i napisze jak sie sprawia ale po przejechaniu wczoraj 5km po lesie i zjezdzie z fajowej góry stwierdzam ze jest SUPER. nie kumam narzekania na amor., mi sie podoba i wystarcza mimo tego ze waze duuuzo to niedobija :] Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi