jasinski21444 Napisano 13 Maja 2012 Napisano 13 Maja 2012 Witam . Chcę zakupić takowy kompresor na 12V z tych najtańszych na allegro. Co o nich myślicie ktoś je posiadał? Z tego względu że znam się na elektronice przerobił bym go sobie pod 230V. http://allegro.pl/kompresor-sprezarka-pompka-samochodowa-12v-i2341149543.html
kuvel Napisano 13 Maja 2012 Napisano 13 Maja 2012 Miałem takie dwa. Po pierwsze nie mają żadnego smarowania więc trzeba co jakiś czas przynajmniej WD-40 psiknąć. Mimo smarowania w obydwu złamała się część mechaniczna (połączenie tłoka z silniczkiem). Wyleczyłem się z nich. Znam tylko jeden przypadek, że użytkownik ma takie coś już długo i sobie chwali. Masz szansę 1:50, że Tobie się uda dostać taki egzemplarz .
jasinski21444 Napisano 14 Maja 2012 Autor Napisano 14 Maja 2012 W takim razie kupię normalną pompke Najpewniej tego kellysa http://bikeserwis.pl/3933,kellys-kp-202-pompka-mini.html
marekw Napisano 14 Maja 2012 Napisano 14 Maja 2012 taki powinien długo działać: http://lr.pl/sklep/kompresor-britpart-p-23315156.html
Romero Napisano 14 Maja 2012 Napisano 14 Maja 2012 Jedź na złom, dobierz sie do starej lodówki i wyjmij kompresor u mnie w domu jest taki z 4 lata juz a pompuje sie nim wszystko(od pilki do nogi po opony samochodowe)
jasinski21444 Napisano 14 Maja 2012 Autor Napisano 14 Maja 2012 @ Romero Tak wiem o tym ale niechce mi się w to bawić , ja się znam na elektronice bardzo dobrze ale pneumatyka kuleje. Widziałem projekt na elektrodzie. @ marek nie na moją kieszeń
Classified Napisano 14 Maja 2012 Napisano 14 Maja 2012 Do czego ci ten kompresor? Do samochodu? Bo do roweru hmm wystarczy pompka ręczna lub podłogowa... Do damperów kup sobie jakieś combo np Giyo, masz pompkę do damoera na wysokie psi i równoczesnie pompkę rowerową. Te kompresory sa dobre z nazwy, pzoa tym to szajs jakich mało.
jasinski21444 Napisano 14 Maja 2012 Autor Napisano 14 Maja 2012 Do czego ci ten kompresor? Do roweru Bo do roweru hmm wystarczy pompka ręczna lub podłogowa... Kiedy ja jestem leniwy ;D Ale skoro już to jaka najlepsza do 15zł? Pozatym słyszałem że takową nie osiągnę 4 barów
Classified Napisano 14 Maja 2012 Napisano 14 Maja 2012 Ale skoro już to jaka najlepsza do 15zł? Pozatym słyszałem że takową nie osiągnę 4 barów 4 barów czyli 58 PSI? Czemuzby nie? Skąd takie wnioski? To normalne cisnienie w oponach... Jaka najlepsza...tu masz odpowiedź...to wszystko zasadniczo jedno i to samo.... http://allegro.pl/listing.php/search?category=16414&sg=0&string=pompka&offer_type=0&price_from=&price_to=20&postcode_enabled=0&state=0&distance=1&postcode=&city=&listing_sel=2&listing_interval=7&change_view=Poka%C5%BC%C2%A0%3E Jakbyś do tych 15 dodał drugie albo trzecie 15, to byśmy powybierali... Jakis Topeak może...Author...ot coś w ten deseń.
jasinski21444 Napisano 14 Maja 2012 Autor Napisano 14 Maja 2012 4 barów czyli 58 PSI? Czemuzby nie? Skąd takie wnioski? A stąd iż czytałem chyba nawet na tym forum iż uzyskanie powyżej 1,5 bara pompką ręczną jest nie możliwe . Pozatym przy mojej starej pompce przy 2 barach już była dosyć ciężko tyle że już jej nie mam bo pies dorwał i porobił dziury
Romero Napisano 14 Maja 2012 Napisano 14 Maja 2012 Ale nie trzeba znać się na pneumatyce masz tylko 3 rurki w tum dwie zasysajace powietrze i jedna która pompuje wystarczy zamontować kable i cieszysz się kompresorem dobrej jakości:) jak chcesz to mogę ci podesłać zdjęcie jak to wygląda u mnie po wszystkich ''zabiegach'' no chyba ze nie chce ci się bawić w to Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk
Plastyk Napisano 14 Maja 2012 Napisano 14 Maja 2012 A stąd iż czytałem chyba nawet na tym forum iż uzyskanie powyżej 1,5 bara pompką ręczną jest nie możliwe . Pozatym przy mojej starej pompce przy 2 barach już była dosyć ciężko tyle że już jej nie mam bo pies dorwał i porobił dziury Że co?! Moją pompką (awaryjną ~ 30zł) pompowałem 4 bar bo więcej nie potrzebowałem, 4,5 to max mojej opony. Na skali jest jeszcze więcej. Nie wiem gdzieś to ty wyczytał, ale zapomnij o tym. Jeśli tylko dopompowujesz oponę, nie pompujesz od zera, to 3,5 bara nabijesz bez większego zmęczenia. W domu mam serwisową pompkę Beto, ma na manometrze 11 bar (160psi). Nigdy nie użyję nawet połowy tej wartości, bo coś rozwalę (chociaż z drugiej strony... ) Za pompkę dałem w serwisie obok 80zł, można na allegro kupić za 40zł. To chyba taka.
jasinski21444 Napisano 15 Maja 2012 Autor Napisano 15 Maja 2012 Mówię o pompowaniu od zera . Kupiłem dziś pompkę ręczną i nie uzykskałem więcej niż 2 bary . Dopompowywałem do 4,5 bar na CPN-ie kompresorem.
A7x Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 Są pompki RĘCZNE, którymi można napompować nawet do 200 barów, więc dobrej pompce 4 bary nie sprawią żadnego problemu. Jeżeli chcesz tani kompresor, to poszukaj na złomie sprężarki z lodówki. Kilka modyfikacji i masz olejowy kompresor, który da radę do 4 barów. Tak, jak Ci wyżej Koledzy radzili- tam niczego skomplikowanego nie ma- wystarczy trochę chęci. Jak zrobiÄ kompresor z lodĂłwki - Spryciarze.pl
jasinski21444 Napisano 15 Maja 2012 Autor Napisano 15 Maja 2012 Dobra jak będę miał chęci aby udać się po tą częśc z lodówki to sobie zrobię
Plastyk Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 Kompresor mieć dobra rzecz, ale nie zastąpi pompki. Nie ma prądu - nie ma powietrza. Jest późno wieczorem - nie ma powietrza1. Jesteś w górach - nie ma powietrza2. Jesteś w piwnicy - nie na powietrza3. Jest pompka, jest powietrze. Naprawdę zastanów się nad ta którą podałem w linku, zwłaszcza że ww. kompresor można sobie zrobić za złotówkę. 1. Hałas 2. Bez przetwornicy - dotyczy kompresora z lodówki. 3. W blokach w piwnicy najczęściej nie ma legalnego przyłącza.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.