Skocz do zawartości

[hamulce hydrauliczne]Cieknie klamka

buryzenek96

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Po ostatnim otwarciu zbiorniczka w klamce m596 i jego zamknięciu z dokładnym zakręceniem śrubek i montażem uszczelek zauważyłem,że z klamki trochę mi cieknie olej.W wyniku tego w chwili obecnej nie ma w ogóle płynu w klamce i hampel mi nie działa.Może ta czarna duża uszczelka nie powinna być mokra od oleju po zewnętrznej stronie i dlatego mi cieknie?

• Mod Team

Sprawdź czy nie jest uszkodzona, jeśli tak, nie obejdzie się bez jej wymiany, może było przykręcone za mocno albo się gdzieś podwinęła, może starczy poprawić. Bezwzględnie konieczne ponowne zalanie i odpowietrzenie hamulca.

• Mod Team

Obejrzyj dokładnie gwinty itd. na moje źle położyłeś uszczelkę skoro nie możesz dociągnąć do końca, mogła się przy tym uszkodzić.

Dekielek - tak mam na myśli pokrywkę. Tam chyba jest wszystko tak samo jak starszym modelu z tłoczkiem pracującym prostopadle do klamki.

Niepotrzebnie go odkręcałeś, przecież można wymienić olej bez rozkręcania klamki. Poza tym cieknie Ci olej spod śrubek czy z uszczelki pod pokrywką? Może przyszczypnąłeś uszczelkę podczas montażu ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...