jacme Napisano 13 Maja 2012 Napisano 13 Maja 2012 Mam ochotę rozpocząć moją przygodę z zawodami MTB. Posiadam Unibike Evolution z roku 2011 i chciałbym się dowiedzieć czy wystarczy on na początek? Parametry roweru: http://sport-bike.pl/pl/p/Unibike-Evolution-2011/168
jacme Napisano 13 Maja 2012 Autor Napisano 13 Maja 2012 A jak mam się przygotowywać do takich zawodów?
Mod Team Maniak Napisano 13 Maja 2012 Mod Team Napisano 13 Maja 2012 Bardzo dobry rower jak na początek, wystarczy, co się zużyje zmienisz na lepsze. Jak trenować? Na początek przeszukaj forum, jest sporo porad, możesz sobie kupić książkę jak np. biblia treningu kolarza górskiego.
farmer Napisano 14 Maja 2012 Napisano 14 Maja 2012 Biblia kolarza ... jak najbardziej wskazana. Ale na początek to wystraczy że zaczniesz od wycieczek w średnim tempie na dystansie załóżmy 2 razy wiekszym niż ten na ktorym chcesz stgartować. Tempo powinno być takie żebyś wytrzymał cały dystans bez zwalniania ze zmęczenia. Co do roweru ja zaczynałęm na dużo dużo gorszym i dopiero po jakiś 3 maratonach jak mnie wciągnęło kupiłem nowy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.