Skocz do zawartości

[relacja z budowy] Ostre koło by Oskar

OskarKabat

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Widzę że niezły z Ciebie znawca :icon_cool:

Wg. mnie, jeżeli ramę zrobił Rychtarski i zamieścił na niej swoje nazwisko, to jest ono po coś.

Rozumiem jakby lakier był w beznadziejnym stanie, wtedy można byłoby pomalować na nowo.

Teraz wygląda jak jakiś Leader na Csepelu, a nie Polski, zawodniczy rower.

Habla, to moja sprawa co kupuję do mojego roweru i jeżeli lubię Campę, to mam prawo do jeżdżenia na ich częściach.

Napisano

Ale czy ja Ci zabraniam jeździć na campie (tylko pytanie czy Ty już jeździsz czy dalej patrzysz?).Zamieścił ja jak każdy w celu reklamy, tak jak leader i np. csepel. Ja osobiście bym się tego pozbył bo nie lubie mieć nabazgrane na ramie. Czy ja powiedziałem że jestem znawcą? Mówisz, że rozumiesz jakby lakier był w opłakanym stanie - to pojęcie względne dla jednego ryska to już opłakany stan dla drugiego odpryski. Gdybyś czytał to byś wiedział czemu została polakierawana (żebyś nie musiał szukać :) )

Kolor może i fajny:) Ale miejscami są spore obicia. pod które wchodzi rdza.... Trzeba to wszystko opiaskować i pomalować od nowa.

Oskar Tą korbę kupiłeś od mariano :D Jeśli tak to widzę, że kolejny zadowolony posiadacz, który skorzystał na tym że znalazłem ją w opłakanym stanie na giełdzie :D

Napisano

Tak, mam ją od mariano tak samo jak mostek. Wymieniłem się dając Campę która siedzi teraz u niego w Romecie:)

Co do wyglądu ramy, to nie jest ona jeszcze skończona.

Pozdrawiam i korzystając z okazji życzę szczęśliwego Nowego Roku wszystkim ostrokołowcom!

Napisano

Tad3k - mówisz, że teraz jest kolor do kitu, a później, się burzysz, że lubisz campę i bedziesz na nim jeździł. On lubi czarną ramę i co? Będzie na niej jeździł, "to moja sprawa co kupuje do roweru" - hipokryta pełną gębą...

Właśnie! Ty w końcu coś poskładałeś? Bo tu pytasz, tam pytasz, tu zadajesz głupie pytania, a raptem jesteś miłośnikiem campy i jak Ty ją wielbisz!

• 3 tygodnie później...
Napisano

Sesja, więc w rowerze nie wiele się zmieniło od ostatniego postu.

Po dokładnych przymiarkach, sztyca jest za wąska. Nie było nic napisane na jej temat w opisie aukcji z ramą, a z mierzeniem różnie bywa. Dlatego odkopałem jakimś cudem numer do chłopaka od którego ją kupiłem i powiedział że była tam sztyca 26.4. Nie wiele się zastanawiając zamówiłem accenta za 60 zł (damn it ;/). Teraz okazuje się, że jest tam najzwyczajniejsza 27.2...

Accent w kąt i poszukiwania nowej... Allegro, fora no i jest:

20130117075641.jpg

Tytanowa, waga w porównaniu z Accentem powala.

Są też niebieskie śruby do blatu.

Napisano

Ile ta sztyca ma offsetu ?

Bo ja wziąłem bez i trochę chu...owo jest. Za mocno idzie w uda przy kręceniu a za jakiś czas pewnie rozwalę sobie kolano do końca.

Napisano

Oskar sorry za bezpośredniość ale czemu nie wziąłeś ramy w rękę i nie poszedłeś przymierzyć sztycy w rowerowym ? No chyba, że Starachowice to wieś zabita dechami :pinch: ?

Napisano

Przyznam się, że nie mam pojęcia ile ma offsetu. Wiedziałem jedynie że ma go mieć i tyle;)

Macie jakieś pomysły jak ożywić tą czarną ramę? Myślałem o napisie Rychtarski. Cały rower będzie czarno, niebiesko srebrny. Siodełko i owijka grafitowe.

Napisano

Habla, bo dostałem jasną informacje co do średnicy sztycy - 26.4 więc taką zamówiłem.

PS. Jak tak czytam co ja wyprawiałem na początku z tym rowerem to się za głowę łapię. Będę kolejnym przykładem jak to człowiek uczy się na własnych błędach.

Napisano

Oj gdybym ja wypisywał co ja robiłem z pierwszymi rowerami to powiesilibyście mnie tutaj za jaja oczywiście DLA MOJEGO BEZPIECZEŃSTWA, np. kilka dni jeździłem na za małej sztycy owiniętej taśmą izolacyjną :D

Napisano

Każdy przez to przechodzi, w sensie przez naukę na błędach. Ja między sztycę a ramę dałem pasek aluminium po puszce Lecha. Sprawdził się znakomicie. Nie miałem także tej specjalnej śrubki do zaciskania podsiodłówki na sztycy - kombinowałem z jakimiś normalnymi śrubami i nakrętkami ale kilka z nich urwałem, gwinty poszły w mak, generalnie masakra.

Napisano

Ja na sztycy owiniętej puszką po piwie jeżdżę dalej. A z rzeczy niezbyt mądrych można wspomnieć jazdę na korbie z wyłamanymi pięcioma zębami albo nieskontrowanej zębatce z tyłu(jak mi się trzeci raz odkręciła to skumałem że coś nie tak).

Napisano

Oskar - ściągałeś anodę czy taki kupiłeś?

Faktycznie drogo mają, za nowy komplet korba+blat Stronglight 2000 dałem niecałe 300 zł.

Napisano

Taki już kupiłem.Mam w domu też niby torowy blat Lasco, i różnica w wadze jak i w wykonaniu jest naprawdę duża. Oczywiście na plus dla Stronglighta. Napęd jest już skończony w 100%. Zostało pogrzebać przy sterach, przyciąć i obwinąć kierownicę, kupić trochę alu i pedały. W tym momencie jestem mega zadowolony z efektów.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Super Ci wyszło Oskar z tym Rychtarskim ! Serio mi się podoba, nic tylko pozazdrościć :P czekam na kolejne zdjęcia. Tak swoją drogą zastanawiam się ile już kasy włożyłeś w ten rower i w poprzedni ..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...