Skocz do zawartości

[hamulec] Jaki hydraulik do grawitacji?

MarcinN

Rekomendowane odpowiedzi

Ale np. przy robieniu trickow potrzeba jest kotwica z tylu i niestety niektore gorsze hample przy np kangaroo moga puszczac. Powiem tyle jezeli Avid bb5 radzi sobie z takimi wyzwaniami to raczej kazdy hydraulik powinien sobie poradzic (pomijajac 1tloczkowe zaciski) - moga byc slabsze.

MarcinN

nie obraź się ale głuptą jest zakładanie hydraulicznego hampla jeżeli chcesz jeździc street czy dirt, sam chcialem kupic hxf-9 ale człowieku...jak wiemy rowerki w streecie czy dircie lubią się "obić" więc zapewniam cię że prędziej czy później zerwiesz przewód hamulcowy, płyn pójdzie w ziemie no a będziesz mial troche z tym roboty. Mam Avida bb5 na tyle (jeżdze street) tarcze 160mm i zapewniam - lepszy hampel nie jest potrzebny, przemysl swoj zakup ponownie.

mnie się hope podoba. widziałem ostatnio taki fajny w sklepie za 1000 prawie...fajnie wygląda...takie złote kółeczka ma...jakiś tam 16 zaworowy, 8 tłoczkowy, 7 zaciskowy... :) no prawie...kurde jak w imprezie:) niedługo będą ceramiczne zaciski...i wspomaganie hamowania:)

a ja miałem Hopa mono 4 i odradzam, zraziłem się do tej firmy i to bardzo ........... teraz będę próbował Formule Oro jeśli mi sie nie spodoba zmienie na Avidy Juicy 7 a jesli mi sie nie spodoba to na gustawa :)

co do mono 4 wypowiem się tylko przez GG........chociaż przydało by się mu walnąć test i opisać że nie jest wart 700zł

Właśnie na szczęście Alvaren'a się już wcześniej pytałem o tego hope'a, więc mam go z głowy. Uczepiliście się tego street'u i dirt'u, a w pierwszym poście napisałem co mnie interesuje. Do zakupów mam jeszcze sporo czasu i może zmienię zdanie na mechanika, Ball Bearing'i są chyba najmocniejsze?

Pozdro.

czemu nie lubita hayesów hd9? nie wiem u mnie sprawują sie naprawde fajnie. fakt waże 60kg i mam tarcze 203. w takim zestawieniu te hamulce są naprawde fajne. hamuje mi dęba prawie...tzn tylni to oczywiste że blokuje koło ale przedni co prawda nie blokuje ale to chyba lepiej:) Ja tam polecam hayesa. nawet jak np wygłupiam się i skaczę z zaciśniętymi heblami (przód nie:) ) to i tak mi kółko nawet nie drgnie...adapter i całe mocowanie czasem trochę się wygina ale koło stoi w miejscu. Ja tam go lubię:( I niedrogi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...