RzemieN Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Ale np. przy robieniu trickow potrzeba jest kotwica z tylu i niestety niektore gorsze hample przy np kangaroo moga puszczac. Powiem tyle jezeli Avid bb5 radzi sobie z takimi wyzwaniami to raczej kazdy hydraulik powinien sobie poradzic (pomijajac 1tloczkowe zaciski) - moga byc slabsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajuwookierun Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 mnie się hope podoba. widziałem ostatnio taki fajny w sklepie za 1000 prawie...fajnie wygląda...takie złote kółeczka ma...jakiś tam 16 zaworowy, 8 tłoczkowy, 7 zaciskowy... no prawie...kurde jak w imprezie:) niedługo będą ceramiczne zaciski...i wspomaganie hamowania:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobi Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 MarcinN nie obraź się ale głuptą jest zakładanie hydraulicznego hampla jeżeli chcesz jeździc street czy dirt, sam chcialem kupic hxf-9 ale człowieku...jak wiemy rowerki w streecie czy dircie lubią się "obić" więc zapewniam cię że prędziej czy później zerwiesz przewód hamulcowy, płyn pójdzie w ziemie no a będziesz mial troche z tym roboty. Mam Avida bb5 na tyle (jeżdze street) tarcze 160mm i zapewniam - lepszy hampel nie jest potrzebny, przemysl swoj zakup ponownie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 mnie się hope podoba. widziałem ostatnio taki fajny w sklepie za 1000 prawie...fajnie wygląda...takie złote kółeczka ma...jakiś tam 16 zaworowy, 8 tłoczkowy, 7 zaciskowy... no prawie...kurde jak w imprezie:) niedługo będą ceramiczne zaciski...i wspomaganie hamowania:) a ja miałem Hopa mono 4 i odradzam, zraziłem się do tej firmy i to bardzo ........... teraz będę próbował Formule Oro jeśli mi sie nie spodoba zmienie na Avidy Juicy 7 a jesli mi sie nie spodoba to na gustawa co do mono 4 wypowiem się tylko przez GG........chociaż przydało by się mu walnąć test i opisać że nie jest wart 700zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 19 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Właśnie na szczęście Alvaren'a się już wcześniej pytałem o tego hope'a, więc mam go z głowy. Uczepiliście się tego street'u i dirt'u, a w pierwszym poście napisałem co mnie interesuje. Do zakupów mam jeszcze sporo czasu i może zmienię zdanie na mechanika, Ball Bearing'i są chyba najmocniejsze? Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 wedlug mnie, to najmocniejszy do tylu bedzie (przy niezlej modulacji) hayes mx 1 z tarcza 200 mm . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 20 Marca 2006 Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 najmocniejszy do tylu bedzie (przy niezlej modulacji) hayes mx 1 z tarcza 200 mm O tak, u kumpla miałem okaze go przetestować - hamowanie bezproblemowe 1 palcem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 20 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Mam coś takiego jak hayes gx2 ze starego gianta na 160mm i średnio mi się podoba:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 wedlug mnie, to najmocniejszy do tylu bedzie (przy niezlej modulacji) hayes mx 1 z tarcza 200 mm . a co powiesz o avid bb5 :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajuwookierun Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 czemu nie lubita hayesów hd9? nie wiem u mnie sprawują sie naprawde fajnie. fakt waże 60kg i mam tarcze 203. w takim zestawieniu te hamulce są naprawde fajne. hamuje mi dęba prawie...tzn tylni to oczywiste że blokuje koło ale przedni co prawda nie blokuje ale to chyba lepiej:) Ja tam polecam hayesa. nawet jak np wygłupiam się i skaczę z zaciśniętymi heblami (przód nie:) ) to i tak mi kółko nawet nie drgnie...adapter i całe mocowanie czasem trochę się wygina ale koło stoi w miejscu. Ja tam go lubię I niedrogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 21 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Hayes przereklamowany, są i model które się trzymają, ale za dużo się nasłuchałem o luzach w klamkach wyciekach i innych takich. Mam pytanie, co sądzicie o klockach accent'a? Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.