Skocz do zawartości

[rower] Kross level A2/ wybór ramy

SheFFo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam zamiar kupić rower Kross level A2, lecz mam problem z wybraniema ramy ponieważ nie wiem ile cali ma ona wynosić. Dodam, że mam 165cm wzrostu i ważę 60 kg, lecz na pewno jeszcze urosnę. Byłbym wdzięczny jeżeli ktoś pomoże. I jaki rozmiar ramy bedzie dla mnie najlepszy

Gość voytec
Napisano

Długość wewnętrzna nogi (od ziemi do kroku) pomnożone przez 0,57 równa się odpowiednia długość rury podsiodłowej. Przykładowo 75*0,57=42,75. A to taje nam ramę 16" lub według rozmiarówki literowej S-kę.

Napisano

Długość wewnętrzna nogi (od ziemi do kroku) pomnożone przez 0,57 równa się odpowiednia długość rury podsiodłowej. Przykładowo 75*0,57=42,75. A to taje nam ramę 16" lub według rozmiarówki literowej S-kę.

Wielkie dzięki, liczyłem tak samo. Długość mojej nogi do krocza wynosi około 80 cm i wyszła mi rama 17'' :)

Napisano

Dziś byłem w sklepie i powiem wam, że zdecyduję sie chyba na 19'', ponieważ mam dopiero 14 lat i jestem w stanie dorostania, mam dośc wysokich rodzicow wiec na pewno urosne. :) Dzięki za wypowiedzi każdy ma po lajku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...