hehe12 Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Przez przypadek wyciekł mi olej na dole - przy wyjętym kole naciskałem klamkę. Jak odpowietrzyć hamulec? Chciałbym tylko żeby powietrze usunąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ILC Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Nie da się odpowietrzyć układu bez oleju, w dodatku, jeżeli go utraciłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buchar69 Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 też kiedyś miałem takie przypadki, spróbuj sam ustawić klocki z powrotem na miejscu, np nożem albo widelcem, jak będzie xłe działał to musisz jak napisł ILC uzupełnić płyn i wtedy działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiku1 Napisano 13 Maja 2012 Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Najlepiej usunąć resztę oleju z układu i zalać nowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 13 Maja 2012 Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Najlepiej usunąć resztę oleju z układu i zalać nowym Po co? Tak czy inaczej nie jesteś w stanie odzyskać sprawnego hamulca bez odpowietrzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Housik Napisano 13 Maja 2012 Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Zakładam że klocki też zasyfiłes olejem, zatem albo wypalanie albo kupno nowych sie szykuje :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiku1 Napisano 13 Maja 2012 Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Po co? Tak czy inaczej nie jesteś w stanie odzyskać sprawnego hamulca bez odpowietrzenia. Chociażby dlatego, że jak wszystko płyn hamulcowy też się starzeje. Jeżeli nie wiadomo jaki płyn był w układzie lepiej zalać nowy, w układzie znajduje się tak niewielka ilość płynu, że koszt całej operacji jest niewielki a zyskujemy pewność że hamulce będą działały dobrze. Ponadto jeżeli wypadł tłoczek z zacisku ( a chyba wypadł skoro olej wyleciał) jak napisał kolega, warto by przemyć i przeczyścić zacisk przed złożeniem by mieć pewność że żaden syf nie dostał się do środka. ( Ja bym tak zrobił) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.