Qr3ak Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Jak oceniacie twardość podeszwy w butach Shimano SH-M087 w stosunku do wyczynowych. Posiadam dwie pary butów SPD Sidi (nie pamiętam modelu) do szosowego oraz LG Montana X2. Wybieramy się na trzy dniową wycieczkę w Bieszczady i właśnie myślałem o SH-M087. Jaki jest komfort chodzenia, czy może lepiej wybrać typowo trekingowe, tylko z drugiej strony trekingi do jazdy mi jakoś nie podchodzą miałem kiedyś na nogach i są beeee. Jakoś się nigdy nie interesowałem takimi butami więc i nie macałem. Czy SH-M087 jest to coś pomiędzy betonami a adidaskami. Nie chcę brać dodatkowych butów na bagaż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUBATRIX Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 A na czym będzie polegać ta wycieczka ?? Czy będziesz jeździł rowerem po górach czy chodził po górach z rowerem na plecach ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qr3ak Napisano 12 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Zwiedzanie na butach też w planach nie tylko jazda, na w chłodny wieczór pod namiotem japonki nie za bardzo, a i może rower na plecach też będzie. TZW surviwal w dziczy , ale głównie jazda rowerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Mam M087 i nie wyobrażam sobie długodystansowego chodzenia w tych butach.W tych i jakichkolwiek innych rowerowych.Ja wziąłbym drugą parę do chodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Jak masz Montana X2 to zakup Shimano M087 jest troche bez sensu bo to taki sam rodzaj buta, o bardzo podobnej budowie i takim samym przeznaczeniu, tylko niższej klasy. A widziałeś Shimano sh-mt71? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qr3ak Napisano 12 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Tutaj bardziej mi chodzi o przebywanie w butach cały dzień a nie robienie kilometrów. W LG jest nie lada wyzwaniem przejście z 200 metrów do sklepu asfaltem nie wspomnę o wejsciu do niego z kolcami, a cały dzień z przybitą deską do stopy to porażka. Dla mnie w trekingach chodzi się super tylko jazda do bani. Właśnie szukam czegoś co by dawało zadowalający rezultat podczas jazdy czyli w miarę sztywno a nie tłukło się podczas chodzenia i wyginało kopyta na wszystkie strony np: droga kamienista oraz nie słyszeć haseł typu "panie bo mi pan płytki podłogowe niszczysz". SH-M087 mają klamrę dla mnie plus, chodzi mi tylko o to czy podeszwa jest trochę bardziej sztywniejsza od butów trekingowych ale nie beton. Wydaje mi się, żę SH-M087 mają bardziej przyjazną podeszwę w stosunku do otoczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablosss Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Używam SH-M087 i powiem szczerze że do chodzenia to nie nadają się za bardzo, lepiej zabrać jakieś buty na zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qr3ak Napisano 12 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Chodzenie to pojęcie względne. Chodzi o to czy w tych butach się szura i obciera pięty czy ta podeszwa się jednak trochę poddaje na zginanie (jakoś trochę elastyczna). Chwilowo nie mam czasu aby wstąpić do jakiegoś sklepu i obmacać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejtrejder Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Mam M086 ( poprzednik M087 ) i powiem ci, że do długiego chodzenia się nie nadają. Nie ma mowy o żadnym zginaniu podeszwy. Jak schodzę na rower to słychać mnie na całej klatce. Walę blokami o beton jak panienka na obcasikach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeniu Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Mam M086 ( poprzednik M087 ) i powiem ci, że do długiego chodzenia się nie nadają. Nie ma mowy o żadnym zginaniu podeszwy. Jak schodzę na rower to słychać mnie na całej klatce. Walę blokami o beton jak panienka na obcasikach Mam dokładnie to samo,w tym samym modelu. Na pewno nie można powiedzieć,że nie da się w nich chodzić,ale z autopsji powiem,że zdarzało mi się robić dłuższe dystanse(nawet około 1 km) i po czasie mnie buty zaczynały ocierać na piętach i dochodził ogólny ból stóp i ich części wierzchniej.Także podejść kawałek i coś obejrzeć/kupić/zrobić itp OK,ale na dłuższą metę funkcjonowanie w nich odpada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Do turystyki rowerowej jest seria mt, nie bez powodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qr3ak Napisano 16 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Dzięki wszystkim o takie odpowiedzi chodziło będzie m087. Przymierzyłem i do chodzenia (po godzinach) o wiele lepsze niż LG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dromik Napisano 16 Maja 2012 Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Ja sporo chodziłem w M077, dosyć często byłem w nich cały dzień w szkole i nie czułem żadnego dyskomfortu. Zdarzyło mi się też raz grać w nich w siatkówkę i nie było problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 16 Maja 2012 Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Jak dla mnie to jesteś mistrzem świata... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.