Skocz do zawartości

[Mini-Zlot dolnośląski] Góry Stołowe, 29. czerwca - 1. lipca 2012

pilon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

U Lidmanu również piwko za około 3 zł...Primator nebo Budvar, Plznensky Prazdroj... ;) Okolo 3 zł za pinte :)

piwo też jest ważne ale mnie się o idlo rozchodziło:) a ile mogę zjeść to wiedzą tylko wtajemniczeni :devil:

Napisano

Pardon, coś źle skopiowałem z maila, poplątało mi się rozumowanie czesko-angielskie :D

Primator, Budvar, Plznensky Prazdroj :D

Napisano

Nie piwo było przyczynkiem demoralizacji, zapewniam :D

Mam propozycję: w pasterce śniadania: jajecznica, serek, chlebek z masłem i szynka, bo o ile pamiętam to tam serwują.

Do tego weźcie kaszki dla dzieci, takie na wodę oraz menażki.

Kolacja/obiad - grill po zakupach w Karłowie lub normalna kuchnia u Lidmanu lub posiłek w pasterce... oczywiście zero przymusu, ale jak znam zycie i nasze "dokonania" w domu z dostępną kuchnią, to tutaj jednak będzie to najlepsza opcja :)

Napisano

śniadania dla mnie na pewno, kolacje w knajpce

wpłatę zrobię jak tylko urlop zostanie zaakceptowany;)

Legnica jedzie ze mną autem czy jedziecie rowerami?

Napisano

A ja ide spać, padam na tfasz ;)

Na koniec dnia powiem jedno... JESTEŚCIE NAJLEPSI :)

Branoc ;)

Napisano

Dzięki za piękny odzew w sprawie zaliczek (odzew i działanie :) )

Jeszcze jedna prośba - poproszę na PW o Wasze deklaracje jedzeniowe. Czy we własnym zakresie (to czerwiec/lipiec) a lodówki nie dostaniemy do dyspozycji, czy może śniadanie i obiadokolacja czy chociaż śniadanie? Warto popytać o ceny posiłków i mniej więcej zadeklarować ilość... Tak na rozum może polecałbym zadeklarowanie śniadań, co do obiadokolacji to nie widze przeszkód w grillu lub zjedzeniu na gotowo u Lidmanu - 6 km od schroniska...

a czy tam będzie jakiś sklepik w okolicy żeby sobie kupić świeże pieczywko na śniadanie i parę rzeczy czy lepiej wziąć ze sobą? Co do obiadu to może być u Lidmana jak ceny są w miarę okej, widzę w menu syr to jest super :) grill również jest dobrą opcją.

Co do zaliczki to dziś jak wrócę z pracy wpłacę, bo wczoraj późno do domu wróciłam...

A i jeszcze jedno Kuba mam rozumieć, że lodówki nie będziemy mieli do dyspozycji tak? Bo chodzi o to, że awaryjnie będę musiała coś schować do chłodnego miejsca jak by były upały...

Napisano

Najbliższy sklep jest w Karłowie. W Pasterce nie ma żadnego sklepu. Karłów jest około 4 km od nas, po drugiej stronie Szczelińca - szosą i szutrem, ale auto śmiało dojedzie. Jeśli nic się nie zmieniło od jesieni 2008, to jest to typowy GieEs, z dość podstawowymi artykułami i w sobotę zapisami na chleb. W Karłowie, przy Dinoparku jest też parę budek z knyszami itp, są dwie restauracje.

Kiedyś w Pasterce pozwolili mi schować do lodówki pudełko z jakimś pasztetem, serkiem itp, natomiast nie widzę szans żeby 15 osób zmieściło tam żarcie :) Dopytam.

U Lidmanu najwyższe ceny oscylują wokół 70 CZK, a więc na dziś dzień - z przelicznikiem 0,17 - około 12 zł...

W schronisku jest dość dobrze wyposażony bar (poza bufetem), a w nim batoniki, sztuczne zupki, napoje (również piwo), generalnie wszystko o mocnym profilu schroniskowym, ale ma plus względem standardu...

Napisano

Mam propozycję: w pasterce śniadania: jajecznica, serek, chlebek z masłem i szynka, bo o ile pamiętam to tam serwują.

Kolacja/obiad - grill po zakupach w Karłowie lub normalna kuchnia u Lidmanu lub posiłek w pasterce...

Moim zdaniem najsensowniejsza propozycja... Śniadanie gromadnie na miejscu, a obiad i/lub kolacja gdzies po drodze...

Osobiście nie wytrzymałbym samodzielnego gotowania z pełną świadomością, że 6km ode mnie jest oryginalny czeski smzyny syr...

W sobotę można zrobić ognisko lub grilla...

Czy można autem dojechać pod samo schronisko, czy też trzeba je zostawić we wsi?

PS

Bierzemy tam rowery? Będziemy jeździć? ;)

Napisano

Auto można zaparkować bezpośrednio przed schroniskiem. Nie ma z tym problemu, jest legalny parking.

Proponuję w razie czego wziąć rowery :D

Napisano

Moim zdaniem najsensowniejsza propozycja... Śniadanie gromadnie na miejscu, a obiad i/lub kolacja gdzies po drodze...

Jestem za taką opcją, śnidanie na miejscu, obiad - Grilowanie/Lidmanu

Ja może wezmę rower :icon_cool:

Napisano

To może ja też wstępnie dopiszę się do listy podłogowej. Wstępnie, bo to jeszcze kawałek i nie wiem czy nic nie wypadnie.

Napisano

jestem za śniadaniami na miejscu w schronisku i obiadami/obiadokolacjami w różnych miejscach, w tym w Czechach.

BTW - odwiedziłem ostatnio "Kawiarnię u Leszka" czyli restaurację w Kamiennej Górze, do której chciałem się wybrać podczas naszej imprezy w Kowarach, do czego wtedy nie doszło. Możemy żałować - polecam ją wszystkim, zarówno smakoszom jak i głodomorom :-)

Napisano

"U Leszka" jeszcze odwiedzimy na bank nie raz :) Ale też się cieszę na "Lidmanu", bo to dość kultowa knajpa, która ma kawał historii :)

Uuuaaaaaziiieeewwww dobranoc :)

Napisano

Hejas,

kilka słów od Ojca Prowadzącego ;) Od jutra od 15:00 do 15:00 do wtorku mnie nie będzie, tzn. będę miał mocno ograniczony dostęp do netu i konta, tak że nie denerwujcie się, że raport wpłat w pierwszym poście nie będzie aktualizowany. Ostatni raz zrobię to jutro około 14:00. Potem mnie nie ma i potem działam znów we wtoreczek :D

Z nowości: Udało się wytargować 3 pokoje szcześcioosobowe, mamy więc 18 pełnoprawnych miejsc leżących-łóżkowych ;) Hurra!

Śniadania kosztują od 6 - 12 zł, obiady 12 - 24 zł. W sumie jest kilka kombinacji zestawowych do wyboru. Mówię oczywiście o śniadaniach w Pasterce.

Wyjątkowo dostaniemy zgodę na przechowanie swojej żywności, ale nie więcej jak 4-5 pojemniczków, podpisanych imiennie. Dietowców proszę więc o wzięcie jedzonka w plastikowym pojemniku, takim typu tupperware. Wszyscy nie dostali zgody na schowanie jedzenia - nie pomieścimy się...

Pozdro!

Napisano

W aluminiowych pojemnikach można? to ścisła dieta :)

Pytanie nr 2?

Czy po stronie czeskiej jest jakiś sklep gdzie można nabyć różne czeskie artykuły spożywcze?

Napisano

Z nowości: Udało się wytargować 3 pokoje szcześcioosobowe, mamy więc 18 pełnoprawnych miejsc leżących-łóżkowych ;) Hurra!

Czy to oznacza, że status "o włos łóżkowiec" mogę zmienić na "o włos podłogowiec"?

Napisano

...

Pytanie nr 2?

Czy po stronie czeskiej jest jakiś sklep gdzie można nabyć różne czeskie artykuły spożywcze?

dla mnie czekolada 100dencka:) i lentylki oraz autograf krecika :icon_mrgreen:

a dla Szoppersa pewnie niebieskawy mózgo... Absynth :devil: ale Tomasha nic nie zmęczy po za podjazdami :002:

Napisano

Oni w szkle podają, schłodzone ;)

Inhibitor - dokładnie, stałeś się o mało co podłogowcem :) Do nr 18 mamy łóżka :)

Sklep czeski jest w Machovie, też blisko :)

Ide spać :)

Oki doki, tabelka zaktualizowana, miejcie cierpliwość do wtorku jeśli chodzi o ciąg dalszy :);)

Gość Gość
Napisano

O widzę, że i ja się załapałem na łóżko, fajnie, bo od pierwszego miałem trenować spanie na kafelkach :icon_cool:Pilon jak będziesz miał chwilkę podaj numer konta, dokonam stosownej opłaty.

Napisano

O widzę, że i ja się załapałem na łóżko, fajnie, bo od pierwszego miałem trenować spanie na kafelkach :icon_cool:Pilon jak będziesz miał chwilkę podaj numer konta, dokonam stosownej opłaty.

A to mówiłem ja, Jarząbek :teehee:

Napisano

hehe widzę że i ja załapałem się na wyro :D, Pilon podeślij numer konta to przeleję zaliczkę i poproszę również śniadanie ;)

P.S poszukuje transportu na zlot, najlepiej z Wrocławia :whistling:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...