pilon Napisano 12 Maja 2012 Napisano 12 Maja 2012 Witojcie Pestereczki i Pasterze stalowych owieczek! Ponieważ bardzo lubię się z Wami zlatywać, a niestety czas i miejsce Zlotu ogólnego są dla mnie nie do pogodzenia z innymi sprawami, a widzę też, że wiele najbliższych mi tutaj osób nie jest jeszcze na zlotowej liście, pozwolę sobie, w terminie nie wadzącym o Zlot Krajowy, zaproponować mini-zlocik, dla spełnienia tradycji , ale tym razem na powitanie... lata. Zapraszam więc na mini-zlot dolnośląski, zlot witający sezon letni Tym razem bez ankiety dotyczącej terminów ani miejsca, bez pewnej dowolności składowo osobowej, która ostatnio narobiła nam nieco barszczu w ośrodku "Podgórze" I tym razem, nowość - z osobistą zaliczką, systemem "każdy za siebie" Głosowanie miejsca i terminu wiele nie da, bo zawsze znajdą się malkontenci, czasu też mało, a o rezerwacje w sezonie letnim naprawdę niełatwo... Natomiast mamy 50 dni, na to żeby zarezerwować sobie czas... No właśnie... Na kiedy? Na 29. czerwca - 1. lipca (piątek - niedziela). Wyjazd zakrąglając będzie trzydniowy, a stanowiący dwie doby hotelowe (29/30 czerwca, czyli piątek/sobota oraz 30 czerwca/1 lipca, czyli sobota/niedziela). Pytanie jeszcze - gdzie? W przepięknym, wg mnie najbardziej w Polsce urokliwym i urokliwie położonym schronisku "Pasterka", we wsi Pasterka w Górach Stołowych, z widokiem na Szczeliniec... Dla chętnych - kilka słów organizacyjnych: Aby nie było wtopy, każdy uczestnik płaci za siebie zaliczkę. W terminie zlotu średnia cena za miejsce za osobodobę (wliczając opłatę klimatyczną) wynosi w przybliżeniu 32 zł. (35 zł pokój "dwójka" i 30 zł pokój wieloosobowy). Ze średnią do liczenia zaliczki skupmy się na kwocie 30 zł. Resztę rozliczymy na miejscu. Cena za dwa noclegi od osoby wyniesie w takim wypadku 60 zł. Wymagana zaliczka to 20% kwoty. Słowem 1/5 z 60 zł za dwa noclegi, to zaliczka 12 zł i o takie wpłaty będę Was prosił po podaniu na PW numeru konta dla każdej zdecydowanej osoby. Mamy już rezerwację na 18 osób w trzech pokojach sześcioosobowych i ani jednej więcej. Więc kto pierwszy ten lepszy. Wliczając mnie, czekam na siedemnastkę chętnych Pozostali chętni będą mogli spać we własnym śpiworze i na karimacie, na ziemi, czyli tzw. "glebie". Za 15 zł za osobodobę. Istnieje możliwość wynajęcia dostawki, ale jest ona ograniczona do dwóch łóżek polowych, tylko jeśli nie będą one aktualnie wykorzystywane. Termin rezerwacji ustnej minie 27. maja, w niedzielę. Do tego czasu musi ustalić się chętna grupa i najpóźniej do 28. maja, poniedziałku, muszę mieć od Was sumę zaliczek, którą przekażę na poczet rezerwacji opłaconej, oczywiście w kwocie zależnej od ilości osób które zdążą wszystko załatwić. Słowem - deadline mamy wyznaczony na 28. maja, poniedziałek. Do tego czasu przyjmuję zgłoszenia potwierdzone przelewem zawrotnej kwoty 12 zł rezerwacji Konto podaję na PW Cóż w ośrodku - najlepiej spojrzeć na stronę www, dodam tylko, że nie w każdym pokoju jest łazienka, a za pościel płaci się 8 zł jednorazowo. Wyżywienie - we własnym zakresie lub kuchnia na miejscu - szczerze polecam jajecznicę i pierożki, jest co zjeść Proszę o deklarację co do posiłków zapewnionych z zakwaterowaniem. Dostępne są śniadania i obiadokolacje w cenie 6-12 i 12-24 zł. Możemy też stołować się w pobliskiej (4km od schroniska) czeskiej Machovskyej Lhocie u Lidmanu. W schronisku brak możliwości wykorzystania lodówki poza 3-4 oddzielnym podpisanymi pojemnikami z żywnością dla osób na diecie. Specjalnie dla nas bedzie też przyszykowany zamykany i bezpieczny garaż na rowery. To taki gratis ode mnie Kwestiami transportowymi zajmie się Michał - 1979majkel i to on będzie się z Wami kontaktował w tej sprawie. Trasy? Nie planuję po ostatnim Powiem tak - znam je dobrze, bo przez kilka lat z rzędu jeździłem tam na PWr na WF, tras jest multum i na pewno coś wybierzemy. A trasy są piękne, bardziej techniczne niż maratońskie i zaręczam że warto tam się wybrać... Wystarczy chyba popatrzeć na szlaki... Cóż więcej... Lista chętnych (tabela będzie sukcesywnie podmieniana wraz z aktualizacjami): Zapraszam! Ps. Pasterka uznana jest za jedno z niewielu w Polsce miejsc oderwanych od cywilizacji, jeśli w tych dniach będziecie szczególnie oczekiwać na jakieś ważne telefony, to radzę sprawę przemyśleć
daid Napisano 12 Maja 2012 Napisano 12 Maja 2012 Pierwszy!!!! Zapisuje się bez czytania!!! P.S. Czarnobrody szukaj innego kompana do napojów wyskokowych;)
pilon Napisano 12 Maja 2012 Autor Napisano 12 Maja 2012 Yeah! I za to właśnie Was LOFFFCIAM daid - dopiszę Cię, jak wrzucę tabelkę na serwer, wieczorem puste pole na obrazek, pod moim nickiem, się wypełni
1979majkel Napisano 12 Maja 2012 Napisano 12 Maja 2012 3. Majkel (przeor zakonu Malych Kwiatuszkow Bezustannej Irytacji)
evo07 Napisano 12 Maja 2012 Napisano 12 Maja 2012 walimy w ciemno:) ale nie żadne murzynki:) tylko na zlocika:) 4. moja baba - Anna na swym Porsze 5. ciul robson na swoim krzym qbq ps:bier Żonkę i Suczkę bo kogo będę ganiał po wypiciu mleka:) (chodzi o psiaka nie o Ewę :D)
daid Napisano 12 Maja 2012 Napisano 12 Maja 2012 dwie godziny od napisania wątku i już 1/3 miejsc nie ma
pilon Napisano 12 Maja 2012 Autor Napisano 12 Maja 2012 Z Żonką i Sobaczką, to jeszcze kwestia się wyjaśni, bo chyba niestety tej pierwszej nie uda się wymigać od egzaminów... Ale jeszcze zobaczym Miejsca schodzą jak lody w Mozabiku, więc tylko dla uspokojenia dodam - to schronisko, więc trudno będzie odmówić noclegu "nadmiarowcom", takowoż ludziska ponad stan mam nadzieję zadowolą się "glebą" na pięknym drewnianym strychu lub polu namiotowym. Tylko muszą mieć karimatę i śpiworek (i/lub namiota). A gleba kosztuje 15 zł za osobonoc. Tak więc gleby odliczamy od numeru szestanstego Dwie godziny i 1/3 miejsc wzięta, ale ja też dzisiaj pobiłem rekorda Przygotowanie całości powyższego, od kompletnego zera trwało 33 minuty 18:29 pierwszy telefon do Pasterki, z zerową wiedzą o stanie wolnych miejsc, 19:02 - założony na forum temat pheheh
thrawn Napisano 12 Maja 2012 Napisano 12 Maja 2012 Zapowiada się kolejny wypas zlocik. Szkoda, że my z Iną jak zwykle się określić nie możemy, do ostatnich dni. Najwyżej zostanie nam przytulny stryszek z pająkami, albo namiotowanie na stoku. Jak nie damy rady przyjechac to chyba się pochlastam tępą szprychą .
Szoppers Napisano 12 Maja 2012 Napisano 12 Maja 2012 Prosze mnie dopisac gleba mi bedzie odpowiadac tylko jesli wieczor bedzie rownie epicki jak w Ranczo Daid! szykuj sie!
deTem Napisano 12 Maja 2012 Napisano 12 Maja 2012 Więc i ja zaproponuje swoją kandydaturę. Tym razem osobiście i jednoosobowo co by nie było a tylko .
pilon Napisano 12 Maja 2012 Autor Napisano 12 Maja 2012 ależ proszę szanownego towarzystwa oczywiście, że dopisani
Juraleona Napisano 12 Maja 2012 Napisano 12 Maja 2012 Ha ha, jadę z wami, nie odpuszczę doborowego towarzystwa
Juraleona Napisano 12 Maja 2012 Napisano 12 Maja 2012 No ktoś wam musi gotować owieczki Z głodu mi tam poumieracie albo nie daj Boże dacie zarobić dostawcom pizzy
pilon Napisano 12 Maja 2012 Autor Napisano 12 Maja 2012 No, to gotuj, Panie! Zamawiamy kociołek Szegedin Gulaszu Ps. spać idę, ale jutro przekażę Wam, w nagrodę za frekwencję miłą niespodziankę Taka lokalna wisienka na torcie - myślę, że to będzie miłe dopełnienie całości Dobranoc
evo07 Napisano 13 Maja 2012 Napisano 13 Maja 2012 No, to gotuj, Panie! Zamawiamy kociołek Szegedin Gulaszu hola hola panoćki:) Wy obaj gotujecie - ja.... JEM;D a wisienki też zjem, coś czuję że musze liska u Wiecha przeserwisować przed wypadem:)
tajemniczyjogurt Napisano 13 Maja 2012 Napisano 13 Maja 2012 Wystarczy chyba popatrzeć na szlaki.. Jesteś pewien, że park narodowy to dobre miejsce na zlot rowerowy?
pilon Napisano 13 Maja 2012 Autor Napisano 13 Maja 2012 Tak więc jeśli chodzi o tę wisienkę W dniach zlociku w Pasterce będzie się odbywała premierowa edycja festiwalu sztuk ogólnie pojętych, z naciskiem na wokal zatytułowana "Pasterskie Anioły". Festiwal będzie odbywał się niecałe pół kilometra od nas, w ośrodku Szczelinka. Nie będzie więc bezpośrednim zagrożeniem dla ciszy u nas, a dla chętnych odwiedzenia może być miłym dodatkiem do wypadu Z tego co zrozumiałem i przeczytałem, sprawa będzie się kręcić głównie wokół piosenki poetyckiej, turystycznej i górskiej folkowej i celtyckiej... No i to tyle
evo07 Napisano 13 Maja 2012 Napisano 13 Maja 2012 Pilon chyba wie gdzie organizować wypada - toż to człek światowy nie to co ja:) Na minę nas nie wysteruje a nawet jak coś to i tak z ekipą jak ostatnio warto http://www.naszczelincu.pl/?pl_trasy-rowerowe,30 imo jest gdzie pobrykać
mibas Napisano 13 Maja 2012 Napisano 13 Maja 2012 Kuba, Ty to potrafisz człowieka zbałamucić.. Nie ważne gdzie, ważne z kim - dopisuj mnie Waść..
pilon Napisano 13 Maja 2012 Autor Napisano 13 Maja 2012 Jesteś pewien, że park narodowy to dobre miejsce na zlot rowerowy? Jestem wręcz szalenie pewien, że dobre, szczególnie że władze Parku i PTTK wyznaczyły bardzo ciekawe trasy na terenie właśnie PNGS. Wraz z korektą i rewitalizacją szlaków i ścieżek w roku 2011. Szczególnie trasy "czerwona - Ściany" i "zielona - Szczeliniec", jest ciekawa terenowo i widokowo, a prowadzi przez serce parku. Podsumowując, uważam że właśnie ten park narodowy, jest bardzo dobrym miejscem na zlot... Nie martw się, Szczelińca pozostawimy na miejscu, my gór nie ruszamy, najwyżej łamiemy sobie żebra
tajemniczyjogurt Napisano 13 Maja 2012 Napisano 13 Maja 2012 Nie martwię się o Szczeliniec, ale o was . Widokowo rzeczywiście jest fajnie no i warto przejechać szosę stu zakrętów, nawet samochodem.
pilon Napisano 13 Maja 2012 Autor Napisano 13 Maja 2012 Myślę, że nic złego się nam nie stanie ... Mibas - dopisany Jeśli chodzi o festiwal, to scena o nas nie zahaczy, tzn. na bank nikt nam nie będzie pod oknami grał. Festiwal jest bardzo kameralny i praktycznie nieznany, więc tłumów w miejscowości bym się przez to nie spodziewał Kończąc rozważania festiwalowe - chyba najciekawszy będzie piątek, o godz. 20:00 i koncert BaBu Król - ostatnio mocno promuje ich Trójka i chętnie bym posłuchał Ps. weźcie troszkę koron czeskich, myślę, że 300 wystarczy... Ponieważ 4 km od nas można się napić zarypistego piwa i dobrze zjeść, np wołowine z knedlikami (Machovska Lhota)
Juraleona Napisano 13 Maja 2012 Napisano 13 Maja 2012 Pilon, ty tam uważaj z życzeniami bo jestem gotów stać przy kuchence te 3 godziny zanim wołowina zmięknie NO i musiałbym przetargać rondel... ale to nie będzie problem
pilon Napisano 13 Maja 2012 Autor Napisano 13 Maja 2012 Rondli nie targaj, będzie dobrze W schronisku jest dobra kuchnia i też grilla udostępniają. Au Czechów to sie najesz po pachy za 12 zl
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.