7day Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Witam. Posiadam w rowerze hamulce Shimano Disc BR-M375, po umyciu roweru wodą z węża (dość mocno go zmoczyłem) hamulce znacznie słabiej hamują. Rower już bardzo dobrze wysechł a hamulce nadal nieciekawie hamują, szczególnie przedni, który wcześniej hamował rewelacyjnie. W czym może być problem ? Muszę trochę pojeździć, i przejdzie czy regulacja, coś innego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilk2312PL Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Nie zatłuściłeś czymś tarcz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7day Napisano 12 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Nie zatłuściłeś czymś tarcz? Na pewno nie, czyściłem rower samą wodą, potem przetarłem go jeszcze szmatką, i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Wystarczy że jakaś część w pobliżu tarcz była zatłuszczona i woda spłynęła z tej części na tarczę... Wpisz w szukajkę forumową odtłuszczanie hamulców, wyczyść je według przepisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość voytec Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 A jeśli masz zatłuszczone klocki to trzeba je wyjąć polać łatwopalnym czymśik (byle nie benzyna. najlepszy byłby chyba denaturat albo nafta) i podpalić. Strasznie śmierdzi ale po wypaleniu jest pewność że tłuszcz się na nich nie ostał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 12 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Mi zawsze po myciu heble tracą na sile. To normalne, trzeba je trochę na nowo dotrzeć,a odzyskają powera. Wystarczy przejechać kilka km. z wciśniętymi lekko klamkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.