Marix Napisano 16 Marca 2006 Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Witam Tak sobie myślę że Wiedeń jest fajną przejażdżką dla osób ze Śląska Mamy nieco ponad 300 km to tak przyjemnym tempem 2 dni jazdy mozna pozwiedzać na rowerku oczywiście (zostawic sobie na to 1 dzien wolny) a nastepnego dnia wracac a wiec wyprawa 5 dniowa. Podoba się komuś taki pomysł? Bez taszczenia zbędnych rzeczy, noclegi w kameralnych warunkach (tanie noclegi ale spelniajace standarty, zaplanowane wczesniej) Jakby ktos slyszal gdzies o podobnej trasie typowo zoorganizowanej to prosze o info. A jakbysmy zoorganizowali w/w wycieczke to ktos by byl chetny? Mysle ze to taki pomysł na sam początek wakacji, poczatek lipca. edit: interesują mnie tez wszystkie zoorganizowane trasy długodystansowe po Europie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazybiker Napisano 16 Marca 2006 Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Jestem wolny juz od 10 sierpnia i jesli mialoby to byc rozegrane w tym terminie to sie pisze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Franc Napisano 17 Marca 2006 Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Hej.Pomysl brzmi niezle.Mozna sie nad nim zastanowic.Jak bedzie blizej wycieczki i podasz wiecej szczegolow to moge sie zabrac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orbisek Napisano 17 Marca 2006 Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Yo. Ja tez jestem chetny. Blisko wiec duzo bagazu nie trzeba brac. Duzo kasy to tez raczej nie pochlonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 17 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Ciesze sie ze od razu są chętni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 17 Marca 2006 Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Wszystko zależy od daty troche ci z biura pod względme urlopów głupieją u nas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosmoświder Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Ja na początku wakacji wraz ze dwójką osob jadę na wyprawe w alpy, wiec do wiednia moglibysmy jechac...tzn się dołączyc...jak cos to napiszcie blizej szczegóły...jestesmy z kędzierzyna-koźla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 19 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Albo wy napiszcie coś o tych alpach :lol: szczególy damy gdzieś za 2 miesiace, no 1,5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosmoświder Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Co możemy napisać chcemy zrobić wsumie około 2500-3000km. Jako cel stawiamy sobie zdobycie Passo del Stelvio i Hochtor i kilka innych przełęczy. Srednio planujemy robić na płaskim jakies 150 km, albo ile się da, a w górach to się jeszcze zobaczy. Więc jak będzie już tak blisko....to zobaczymy jak z wyjazdem...planujemy w pierwszych tygodnia lipca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 19 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 To widze że szykuje sie poważna wyprawa ja raczej nie mam $ na takie wyprawy długie a jak myslicie ile Wam wyjdą koszty na osobe? szacowaliscie juz na powaznie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ombre Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Wyprawa na pewno ciekawa, jestem zainteresowany, ale nic nie obiecuje :] jak podasz szczegoly to ja sie zdecyduje, zreszta duzo tez zalezy o $$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 19 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 mowisz oczywiscie o wiedniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ombre Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 no tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kroma Napisano 20 Marca 2006 Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 a wie ktos jak to jest z przekraczaniem granic? bo mam 15 lat (25 kwietnia urodziny) i nie wiem czy mozna przekraczac granice samemu w tym wieku... a jesli nie mozna to za rok, jesli planujecie powtorke to z checia sie zabiore (o ile wezniecie takiego kota;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 20 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Musisz mieć paszport i możesz sam przekroczyć, 16 lat na pewno nie trzeba miec bo przekraczalem w zeszlym roku i nie mialem ukonczone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosmoświder Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Sam nie wiem ile nam to wyjdzie...ale ze sobą wezmie po okolo 1000zl...czesc zarcia wezmiemy z polski..wieksza czesc....jak cos to mzoemy sie dolaczyc do wasej wyprawki do wiednia:D bedzie ceikawie przez te jakies 300km:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystuss Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 to ciekawa ta wyprawa w Alpy tak sie sklada ze ja tez kolo 15 lipca jade w Alpy wyjezdzamy z Cieszyna potem przez wieden Linz Salzburg Ga-Pa i Innsbruck do Lichtensteinu a potem nad jezioro Bodenskie:) powrot przez Monachium i Prage:) w planie jest kilka ciekawych punktow na trasie jak rowniez polezec nad Bodensee oraz piwko w srcu Bawarii:)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 mnie tez kolega namawiał na wycieczke do Wiednia, nawet mi sie to spodobało, bo to nawet nie daleko, tylko nie wiem jak bede stał z $$, ale jak bede miał mozliwosc to sie pisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 22 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 to spox mysle z ejak ustalimy odpowiednio noclegi to koszty zamkną się w 200 zeta a jak ebdizemy zalatwiac noclegi jako grupa to bedzie taniej wiec mysle ze max 30 zeta za nocleg tylko nie wiem jak z tym nocowaniem w wiedniu... tam ebdzie zabojczo drogo ale zrezygnowac ze zwiedzania to yy?? a z drugiej strony nocować na obrzeżach tez bez sensu wiec trzeba znaleźć tani hotel w wiedniu moze sie uda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosmoświder Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 My jedziemy na "dziko" tzn spać mamy zamiar gdize się da, głownei pod namiotami, żeby wyszło jak najtaniej, a ze byłem juz 3 razy w szwajcarii i liechtensteinie to mam jakies znajomosci wiec tma z noclegiem nei ma problemu Krystuss, polecam Ci abyś się przejechał nad Walensee od Vaduz, masz jakieś 100-150km...ale tma jest naprawde pięknie, i zawsze można się przespac u polskich sióstr zakonnych które tam są polecam szwajacarie i Liechtenstein do zwiedzania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 22 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Ja na dziko sie nie pisze poza tym rodzice mnie nie puszczą jak wszystko nie bedzie na cacy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 no my tez myslelismy zeby namioty brac, ale mi by sie nie chciało tego tam ciagnąć, na pewno by było tanio bo tylko jedzenie, ale ani niczego pozwiedzac za bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosmoświder Napisano 23 Marca 2006 Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 No nam się wydaję, że tak będzie najtaniej, bo pomyśl sobie jakieś przynamnije 20 noclegów ile by ic wyszło, jeżeli w szwajcarii płaciliśmy za pizze około 20 franków, czyli ponad 60 złotych;/ Mnie mama puści, bo zna ludzi z którymi jadę, zresztą juz od dwóch lat jezdzimy na podobne wycieczki, tyle że po polsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 23 Marca 2006 Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 hmmm 60zł za pizze, to ja sie nigdzie poza nasz kraj bez jedzenia nie wybieram :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 23 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 No a ja nie mam tak fajnie nie mam wlasnej ekipy i wlasciwie z wszystkimi ktorzy sie tu zglosili osobiscie sie nie znam wie wyprawa msi byc na cacy bo mnie starzy naprawde nie puszczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.