Skocz do zawartości

[wyprawa] Wiedeń

Marix

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Tak sobie myślę że Wiedeń jest fajną przejażdżką dla osób ze Śląska ;)

Mamy nieco ponad 300 km to tak przyjemnym tempem 2 dni jazdy mozna pozwiedzać na rowerku oczywiście (zostawic sobie na to 1 dzien wolny) a nastepnego dnia wracac a wiec wyprawa 5 dniowa.

Podoba się komuś taki pomysł?

Bez taszczenia zbędnych rzeczy, noclegi w kameralnych warunkach (tanie noclegi ale spelniajace standarty, zaplanowane wczesniej)

Jakby ktos slyszal gdzies o podobnej trasie typowo zoorganizowanej to prosze o info.

A jakbysmy zoorganizowali w/w wycieczke to ktos by byl chetny?

Mysle ze to taki pomysł na sam początek wakacji, poczatek lipca.

edit: interesują mnie tez wszystkie zoorganizowane trasy długodystansowe po Europie ;)

Co możemy napisać chcemy zrobić wsumie około 2500-3000km. Jako cel stawiamy sobie zdobycie Passo del Stelvio i Hochtor i kilka innych przełęczy. Srednio planujemy robić na płaskim jakies 150 km, albo ile się da, a w górach to się jeszcze zobaczy.

Więc jak będzie już tak blisko....to zobaczymy jak z wyjazdem...planujemy w pierwszych tygodnia lipca...

a wie ktos jak to jest z przekraczaniem granic? bo mam 15 lat (25 kwietnia urodziny) i nie wiem czy mozna przekraczac granice samemu w tym wieku... a jesli nie mozna to za rok, jesli planujecie powtorke to z checia sie zabiore (o ile wezniecie takiego kota;) )

to ciekawa ta wyprawa w Alpy tak sie sklada ze ja tez kolo 15 lipca jade w Alpy wyjezdzamy z Cieszyna potem przez wieden Linz Salzburg Ga-Pa i Innsbruck do Lichtensteinu a potem nad jezioro Bodenskie:) powrot przez Monachium i Prage:) w planie jest kilka ciekawych punktow na trasie jak rowniez polezec nad Bodensee oraz piwko w srcu Bawarii:))))

to spox :) mysle z ejak ustalimy odpowiednio noclegi to koszty zamkną się w 200 zeta

a jak ebdizemy zalatwiac noclegi jako grupa to bedzie taniej wiec mysle ze max 30 zeta za nocleg tylko nie wiem jak z tym nocowaniem w wiedniu... tam ebdzie zabojczo drogo ale zrezygnowac ze zwiedzania to yy??

a z drugiej strony nocować na obrzeżach tez bez sensu

wiec trzeba znaleźć tani hotel w wiedniu moze sie uda :)

My jedziemy na "dziko" tzn spać mamy zamiar gdize się da, głownei pod namiotami, żeby wyszło jak najtaniej, a ze byłem juz 3 razy w szwajcarii i liechtensteinie to mam jakies znajomosci wiec tma z noclegiem nei ma problemu

Krystuss, polecam Ci abyś się przejechał nad Walensee od Vaduz, masz jakieś 100-150km...ale tma jest naprawde pięknie, i zawsze można się przespac u polskich sióstr zakonnych które tam są:( polecam szwajacarie i Liechtenstein do zwiedzania

No nam się wydaję, że tak będzie najtaniej, bo pomyśl sobie jakieś przynamnije 20 noclegów ile by ic wyszło, jeżeli w szwajcarii płaciliśmy za pizze około 20 franków, czyli ponad 60 złotych;/ Mnie mama puści, bo zna ludzi z którymi jadę, zresztą juz od dwóch lat jezdzimy na podobne wycieczki, tyle że po polsce :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...