jacek13 Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Witam wszystkich forumowiczów. Znalazłem ostatnio taki rower (Kellys Arc 2.9) Zastanawiam się, czy rozmiar M będzie dobry dla mojego wzrostu (mam 183 cm) ? Będzie to mój pierwszy rower szosowy i nie mam doświadczenia w zakupie tego sprzętu. Wiem trochę na temat rowerów i osprzętu i wydaje mi się, że ten rower jest dość rozsądnym wyborem na początek, szczególnie przy takiej cenie. Proszę o poradę czy rozmiar M nie będzie dla mnie zbyt mały. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Przy tym wzroscie teoretycznie wchodza w gre dwa rozmiary M i L. Patrz na dlugosc gornej rury, na stronie kellysa wymiar l. Jest to najwaznieszy parametr doboru ramy. Kolejna rzecza jaka pomoze Ci dobrac optymalny rozmiar, jest pomierzenie sie w jakims kalkulatorze, np: http://www.competitivecyclist.com/za/CCY?PAGE=FIT_CALCULATOR_INTRO Jak zrobisz to dobrze, najlepiej 3-4 razy z pomoca drugiej osoby, bedziesz wiedzial jaki rozmiar jest dla Ciebie najlepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.