swimfan Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Witam ostatnio cos zaczelo mi trzec w hayesach nine wiec stwierdzilem ze trzeba odpowietrzyc co chyba bylo bledem . Problem mam taki wtlaczam dot-a od dolu strzykawka 100 ml po wtloczeniu 5 ml naciskam klamka. Efekt klamkanie nie jest tak twarda jak przed tarciem a po kilkudziesieciu razach hamulce nie hamuja.Ktos powie no wiadomo powietrze masz w ukladzie tylko jak wepchne 100 ml to zaden bąbel się nie pojawia?Co zrobic zeby klamka byla "twarda od samego poczatku" i ile trzeba przetoczyc DOT (ml) zeby stwierdzic ze caly uklad juz poszedl na wymiane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 12 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Z 50ml myślę spokojnie starczy do 100% wymiany starego płynu. Rozepchnąłeś tłoczki przed odpowietrzaniem, podczas odpowietrzania naciskałes klamkę, czy klamka stała "pionowo" przy odpowietrzaniu? W którym miejscu teraz klamka łapie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swimfan Napisano 13 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 W czasie calego napelniania klamka stoi pionowo.Tlocze 5 ml dot-a naciskam klamke tak aby nie wpompowac powietrza do srodka.Klamka lapie gdzies przy wcisnieciu 2/3 jej zakresu.Mam porownanie z klamka z przedniego hamulca ktora jest o wiele twardsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 13 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Klamka od przedniego zawsze jest ciut twardsza, ma krótszy przewód który mniej pracuje. Nie mam pomysłu co jest źle, może coś w klamce się wyspało, tłoczek albo uszczelka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swimfan Napisano 13 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 ja juz 7 razy odpowietrzalem i nic....., nie moge dojsc do twardosci klamki przed odpowietrzeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.