Skocz do zawartości

[Hamulec]Hayes nine

swimfan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ostatnio cos zaczelo mi trzec w hayesach nine wiec stwierdzilem ze trzeba odpowietrzyc :) co chyba bylo bledem :teehee: .

Problem mam taki wtlaczam dot-a od dolu strzykawka 100 ml po wtloczeniu 5 ml naciskam klamka.

Efekt klamkanie nie jest tak twarda jak przed tarciem a po kilkudziesieciu razach hamulce nie hamuja.Ktos powie no wiadomo powietrze masz w ukladzie tylko jak wepchne 100 ml to zaden bąbel się nie pojawia?Co zrobic zeby klamka byla "twarda od samego poczatku" i ile trzeba przetoczyc DOT (ml) zeby stwierdzic ze caly uklad juz poszedl na wymiane?

• Mod Team

Z 50ml myślę spokojnie starczy do 100% wymiany starego płynu. Rozepchnąłeś tłoczki przed odpowietrzaniem, podczas odpowietrzania naciskałes klamkę, czy klamka stała "pionowo" przy odpowietrzaniu? W którym miejscu teraz klamka łapie?

W czasie calego napelniania klamka stoi pionowo.Tlocze 5 ml dot-a naciskam klamke tak aby nie wpompowac powietrza do srodka.Klamka lapie gdzies przy wcisnieciu 2/3 jej zakresu.Mam porownanie z klamka z przedniego hamulca ktora jest o wiele twardsza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...