jasinski21444 Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Witam . Jakiś idiota w szkole postanowił mi zrobić nie śmieszny kawał i odkręcił mi śruby które trzymają korbę suportu chyba Dlatego mam pytanie czy takie śrubki będą pasować http://allegro.pl/sruba-do-korby-suportu-m8-na-kwadrat-sruby-i2315560283.html Korbe mam na kwadrat Mam korbę Shimano Altus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Poczekaj, gdzieś tu miałem kryształową kulę to się zapytam A skąd mamy wiedzieć czy to będzie pasować? Tak, te śruby co podałeś są do przykręcenia ramion korby do suportu. Czy będą pasować to tylko sam jeden Pan Bóg wie.Na 90% tak, ale zawsze może być tak, że np gniazdo w ramieniu pod łeb tej śruby może być mniejsze i śruba nie wlezie. Zważywszy, że pewnie jakaś korba no name? Powinno być ok ale nikt gwarancji Ci nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 12 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Napisałem przecież korba Shimano Altus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wazaa Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Na 100% będzie pasował gwint M8, czyli taki jak w opisie. Nie ma takich śrub w sklepie z częściami rowerowymi? Po co płacić za przesyłkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Szukał bym raczej śrub pod klucz nasadowy a nie imbusowy, ze względu na to że imbusem nie przykręcisz z taką dużą siłą a po drugie lubią się szybko wyrabiać. Popytaj w sklepach i serwisach rowerowych na pewno mają. W ostateczności do sklepu metalowego coś się dopasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Jak kupisz śrubę 10.9 albo 12.9 to gniazdo się nie wyrobi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 12 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Nie ma takich śrub w sklepie z częściami rowerowymi w bike-serwis.pl nie ma ale przedwonię jeszcze Oj przepraszam korba to dokładnie Shimano FC-AT20 170 czyli wg.oznaczeń shimano Altus (1982 - 1984). Przednia przerzutka Shimano Altus A30 Czyli mogę kupować te śrubki tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wazaa Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Kupuj śmiało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 12 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 przedzwoniłem przed chwilą do sklepu w moim mieście bike-serwis.pl i mają 2zł/szt więc w poniedziałek kupię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.