Mateor232 Napisano 11 Maja 2012 Napisano 11 Maja 2012 Witajcie! Temat opon jaka i w jaki teren sie nadaje To pytanie które nurtuje wszystkich rowerzystów którzy chcieli by popróbowac nowych cudów techniki a nie wiedza w które lepiej za inwestowac a które omijac szerokim łukiem Proszę Was o zamieszczanie informacji z nazwą marki opony, modelem. Fajnie byłoby rodzaj podłoża po którym Waszym zdaniem dobrze się jeździło a po jakim chcieliscie zsiasc z roweru i zdjac kapcie z kół Jeżeli potrzebujesz porad Lub Chcesz Podzielic sie swoja wiedza z innymi to włąsnie TUTAJ! Jak naraizie jezdze na Producent:SCHWALBE Model: FAST FRED 2.0 Co moge Powiedziec na jej temat Jest to idealna opona na asfalt i na twartde ubite trasy rowerowe niskie opory toczenia i jest bardzo cicha do tego bardzo lekka ale jak wjezdzamy na niej w lekkie błotko nie mówiac juz o duzym to momentalne sie slizga brak mozliwosci podjechania pod dosc stroma górke gdzie jest troche mokro tak samo na zjazdach po mokrej błotnej nawierzchni jest tragedia
Wazaa Napisano 11 Maja 2012 Napisano 11 Maja 2012 Na asfalt, ona też mi nie wygląda. Będzie się to tłukło jak Marek po piekle, a duże szczeliny między klockami, to zawsze brak kontaktu z podłożem i gorsze trzymanie. Boki też nie zachęcają do szybszych zakrętów, chyba, że się jeździ w zbroi.
ishi Napisano 11 Maja 2012 Napisano 11 Maja 2012 Producent: Kenda Model: K831 To opona dość uniwersalna. Ciągły grzbiet daje male opory na asfaltowych dojazdach. W suchym terenie też daje rade.
mrkura Napisano 11 Maja 2012 Napisano 11 Maja 2012 Wszystkie poniższe opinie dotyczą zachowania się na szalku, nie na drodze czy asfalcie MAXXIS MINION DH F+R, mieszanka 60a, 2.35, kevlar - zupełnie średnie oponki, pływają na suchym i mokrym - nie polecam NOKIAN NBX 2.3, kevlar - wg. mnie jedna z lepszych opon jakie miałem. Świetnie zachowuje się przy dużych prędkościach. Na korzeniach wymiata. NOKIAN Gazzalodi Core 2.1, kevlar - zbyt delikatna do enduro, więc dla mnie odpada. KENDA Nevegal, 2.35 drut - budżetówka, która "objedzie" w każdych warunkach SCHWALBE Big Betty - już doo mnie jadą, więc opinią podzielę się za kilka dni
Grabek114 Napisano 12 Maja 2012 Napisano 12 Maja 2012 SCHWALBE Big Betty - już doo mnie jadą, więc opinią podzielę się za kilka dni Dam jeszcze foto żeby wszyscy wiedzieli o czym się mówi Mam je u siebie Są naprawdę genialne. Na asfalcie jest miodzio - jak na taką szerokość minimalne opory toczenia (przy najmniej ja widzę różnicę, bo wcześniej jeździłem na Maxxis'ie 2.7 na tylnym kole ). W terenie również bardzo dobra trakcja - grząski piasek i błoto jej nie straszne. Nawet zdarzyło mi się jechać w płytkiej rzeczce, również bez żadnych problemów Opona naprawdę godna polecenia, bez żadnego ściemniania
Mateor232 Napisano 12 Maja 2012 Autor Napisano 12 Maja 2012 Wszystkie poniższe opinie dotyczą zachowania się na szalku, nie na drodze czy asfalcie MAXXIS MINION DH F+R, mieszanka 60a, 2.35, kevlar - zupełnie średnie oponki, pływają na suchym i mokrym - nie polecam NOKIAN NBX 2.3, kevlar - wg. mnie jedna z lepszych opon jakie miałem. Świetnie zachowuje się przy dużych prędkościach. Na korzeniach wymiata. NOKIAN Gazzalodi Core 2.1, kevlar - zbyt delikatna do enduro, więc dla mnie odpada. KENDA Nevegal, 2.35 drut - budżetówka, która "objedzie" w każdych warunkach SCHWALBE Big Betty - już doo mnie jadą, więc opinią podzielę się za kilka dni Producent : MAXXIS model: MINION DH F+R Rodzaj :mieszanka 60a, 2.35, kevlar Cena: 99 zł szt. waga:870g Producent: NOKIAN Model: NBX Rodzaj: 2.3, kevlar Cena: 79zł(nie wiem czy to aktualna cena) waga : 750g Producent: NOKIAN Model: Gazzalodi Core Rodzaj: kevlar - 2.1 Cena: 59zł Waga: 630g Producent: KENDA Model:Nevegal Rodzaj: 2.35 drut Cena: 45zł Waga: 830g informacje takie jak zznalazłem w necie nie wiem na ile sa prawdziwe ale na pewno w okolicach tego co napisałem
x153 Napisano 12 Maja 2012 Napisano 12 Maja 2012 Bontrager H2 Cena: 65 zł Typ: drutowa, semi-slick. Rozmiar: 26", 2" Waga: około 680 g (sieć) Gdzie się nadaje: ubite drogi i asfalt.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.