Andrew Napisano 11 Maja 2012 Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Hej! Chciałbym przedstawić Wam wersję mojego roweru na ten sezon. * Frame (Rama): Cube Reaction Team 18" * Fork (Widelec): RS SID Race 2011 * Headset (Stery): FSA * Cables (Pancerze i linki): Niro Turbo Plus * Cassette (Kaseta): XT 11-32 with XTR lockring * Chain (Łańcuch): Campagnolo Record C9 * Crankset (Korby + Suport): XT FC-M770 * Derlr Front (Przerzutka przednia): XT FD-M771 * Derlr Rear (Przerzutka tylna): XT RD-772 GS * Shifters (Manetki): XT SL-M770 * Pedals (Pedały): Accent Helium * Wheel Front (Koło przednie): - DT XR400 - Novatec NT-711 - Sapim D-light 31 black + 1 red - Geax Saguaro 2.0 - Maxxis ultralight 95g - nyple DT mosiężne * Wheel Rear (Koło tylne): - DT 4.2d - Nuke Proof Generator QR (320g) - DT Competition 32szt. - Rubena Scylla 2.1 - Maxxis Ultralight - nyple DT mosiężne * Front Brake : XTR 985 + SLX 666 + Avid HS1 180mm * Rear Brake : XTR 985 + SLX 666 + Avid HS1 160mm * Grips (Gripy): Lock-on sh*t * Handlebar (Kierownica): Funn Fatboy 710mm * Stem (Mostek): Ritchey PRO 4-axis 100mm * Seatpost (Sztyca): PRO Xlt 31,6x400 * Seat (Siodło): Selle Italia Bianchi ---------------- Waga - 10,42 Shot at 2012-05-11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crashbash1 Napisano 14 Maja 2012 Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 No to już nie ma zbytnio pola manewru. U siebie też mam dwie po lewej, jedną po prawej i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 14 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 No niestety press fit ogranicza pole manewru. Stara korba sprzedana, w piątek czwartek ląduje u mnie FC-M785. Powinna się sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIZIU Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Ładny rower, szkoda ze Cube'y Reaction Team są nudne Jak oceniasz te pedały ? Sam szukam jakichś lekkich platformówek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 15 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Bardzo podobają mi się takie nudne ramy. Bardziej pstrokate konstrukcje powodują u mnie nudności. Pedały mają trwałe łożyska, mocne ośki, ale platforma jest trochę za mała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Nie nudna a stonowana. Również nie trawię oczo######nych ram bleee... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonoVan Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 haters gonna hate fckers gona rape ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romero Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Czemu brak pedałów zatrzaskowych? pytam z ciekawości ponieważ u większości użytkowników takich maszynek występują Moim zdaniem bardzo fajnie wygląda, nie trzeba nic zmieniać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Gdzie tam nudne ... Stonowane to tak. Nie kazdy lubi jeździć seledynowym "golfem" na różowych felgach Pozdro TapaTalk'nięte z Andka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIZIU Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 U mnie SPD były i się zmyły. IMO jak się nie jeździ w maratonach itp to kupowanie SPD mija się z celem. Kupiłem, zaliczyłem dwie gleby w 10min i opyliłem. Nie rozumiem zupełnie ich fenomenu. Co do "nudności" to oczywiście żartowałem, wejdźcie w temat o moim bike'u to zrozumiecie o co mi chodziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 16 Maja 2012 Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Ty nas tu bierzesz pod włos a my CubeTalibowie dajemy sie w to wkręcić Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 17 Maja 2012 Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Kupiłem, zaliczyłem dwie gleby w 10min a założę się, że gdybyś pojeździł w nich więcej niż 10min to już nigdy nie wróciłbyś do platform. Andrew jak potestujesz korbę to opisz wrażenie z jazdy na mniejszym blacie.Zastanawiam się nad taką korbą, ale wydaje mi się, że stracę możliwość szybszej jazdy po asfalcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 21 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 No i korba zamontowana : Musiałem zamontować przerzutkę 8mm niżej i niestety doszło do znacznego konfliktu obejmy down-swinga z mocowaniem koszyka bidonu w ramie. Z pomocą przyszedł brzeszczot i pilnik: Jak wrażenia ? Po pierwsze w ogóle nie czuję, że straciłem najwyższy bieg (44/12 = 40/11). Łańcuch bardzo szybko i sprawnie wskakuje na blat. Teraz aż chce się zmieniać biegi z przodu. Nie miałem najmniejszych problemów z wyregulowaniem przerzutki, ocieraniem itp. Wszystko pasowało P&P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 21 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Yyyy, tego..... ta przednia przerzutka to z konieczności czy wyboru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 21 Maja 2012 Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Ała ... Jakos ten petent do mnie nie przemawia ... wiem ze to czas i pieniadze ale na moim rowerze przerzutka poszła by na podmianke na "kompatybilną". Mam mieszane uczucia co do długowiecznosci tego rozwiązania ... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 21 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Zmiana na top swing jest konieczna. Jednak nie chciałem teraz zmieniać na 770 top swing bo w planach jest napęd 10 rzędowy, a to oznaczałoby konieczność kolejnej zmiany przerzutki na FD-M985. Z kolegi 985 ma zbyt wąską prowadnicę by zmieścił się w niej campa C9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dery Napisano 21 Maja 2012 Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Nie lepiej było zeszlifować to mocowanie bidonu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 21 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 niszczyć nową ramę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konr4d Napisano 21 Maja 2012 Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Super rower Andrew, niedługo też planuję tej korby chociaż jeszcze zastanawiam się (tylko trochę) nad 3 rzędową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIZIU Napisano 22 Maja 2012 Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Czemu nie czarna korba ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konr4d Napisano 22 Maja 2012 Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 XT srebrne to klasyka Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 22 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 heh, każdy pyta o czarną korbę. Czarna po prostu mi się nie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 22 Maja 2012 Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Srebrna jest bardzo ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konr4d Napisano 22 Maja 2012 Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 heh, każdy pyta o czarną korbę. Czarna po prostu mi się nie podoba. Druga zaletą jest fakt że jak ją zarysujesz to tak bardzo nie widać Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beskidek Napisano 22 Maja 2012 Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Elegancki, korba jak najbardziej się wpisała w całość, znajdę czas, to i swojego w czarnej anodzie opiszę PS. Wielkie pozdro dla Mathiu za ramkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekMJ Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Rower pierwsza klasa. Dodaj jakieś akcenty czerwone, bo SID wygląda taki samotny;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Andrew
Hej!
Chciałbym przedstawić Wam wersję mojego roweru na ten sezon.
* Frame (Rama): Cube Reaction Team 18"
* Fork (Widelec): RS SID Race 2011
* Headset (Stery): FSA
* Cables (Pancerze i linki): Niro Turbo Plus
* Cassette (Kaseta): XT 11-32 with XTR lockring
* Chain (Łańcuch): Campagnolo Record C9
* Crankset (Korby + Suport): XT FC-M770
* Derlr Front (Przerzutka przednia): XT FD-M771
* Derlr Rear (Przerzutka tylna): XT RD-772 GS
* Shifters (Manetki): XT SL-M770
* Pedals (Pedały): Accent Helium
* Wheel Front (Koło przednie):
- DT XR400
- Novatec NT-711
- Sapim D-light 31 black + 1 red
- Geax Saguaro 2.0
- Maxxis ultralight 95g
- nyple DT mosiężne
* Wheel Rear (Koło tylne):
- DT 4.2d
- Nuke Proof Generator QR (320g)
- DT Competition 32szt.
- Rubena Scylla 2.1
- Maxxis Ultralight
- nyple DT mosiężne
* Front Brake : XTR 985 + SLX 666 + Avid HS1 180mm
* Rear Brake : XTR 985 + SLX 666 + Avid HS1 160mm
* Grips (Gripy): Lock-on sh*t
* Handlebar (Kierownica): Funn Fatboy 710mm
* Stem (Mostek): Ritchey PRO 4-axis 100mm
* Seatpost (Sztyca): PRO Xlt 31,6x400
* Seat (Siodło): Selle Italia Bianchi
----------------
Waga - 10,42
Shot at 2012-05-11
59 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.