Skocz do zawartości

[hamulce] Co może służyć jako blokada między klockami przy odpowietrzaniu?

Adrianox360

Rekomendowane odpowiedzi

Myślisz, że to wystarczy?

Poza tym dlaczego siła z jaką montuje koło wpływa na to, że tarcza ociera mi na boki? Była idealnie, nic nie ocierało. Ściągnąłem koło,założyłem i ociera. Za każdym razem przy ściągnięciu koła i ponownym włożeniu ociera inaczej(prawo,lewo,mocniej,słabiej).

Ja zrobiłem takie coś:

wkadkadozacisku.jpg

Zrobiłem to z takich przezroczystych pudełek po dyskietkach na szybko, więc nie czepiać się, że poszarpane brzegi itd.

Można użyć czegokolwiek innego, sam patent z gumką u mnie się sprawdza.

Dokładnie najlepszy worek i taśma izolacyjna. Płytka to jest tylko zabezpieczenie do transportu oraz jak składają w fabryce nikt nie będzie zakładał zacisku na tarczę. Powinno się odpowietrzać na tarczy.

Też używam swoich właśnie przy transporcie roweru pojazdem do tego nieprzeznaczonym B) Czasem jak chowam rower do szafy, bo goście nie maja gdzie spać :teehee: No i podczas prac naprawczych przy dętkach, zmianach opon itp. wtedy zakładam, bo ktoś zaciśnie klamkę i narobi bałaganu <_<

w większości hampli nie trzeba nic ściągać wystarczy być uważnym żeby nie prysnąć strzykawką, albo rowerem nie potrząsnąć gdy ma się otwarty zbiorniczek np w shimano Lx :) . Ja stosuje metodę odpowietrzania jak w samochodzie czyli dolewam od góry, poradniki często mówią żeby dopełniać od dołu ale nie stosowałem tego :)

Osobiście jestem zwolennikiem napełniania hamulca od strony zacisku, Płyn ładnie wypycha powietrze ku górze, natomiast na klamce (mam m596 i nie wiem jak w innych ) w otworze zbiorniczka montuje strzykawkę bez tłoka i widzę kiedy cały układ jest napełniony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...