RedBaron Napisano 11 Maja 2012 Napisano 11 Maja 2012 Cześć W sklepie DECATHLON są takie szczotki do czyszczenia roweru: Decathlon - narzędzia do konserwacji czyszczenie zestaw czyszczący WELDTITE - Zestaw szczotek WELDTITE - do skutecznego czyszczenia wszystkich części roweru. Kosztują one 30 zł, i tak na oko nie wyglądają przekonująco. Mam do Was pytanie, czy się sprawdzają, czy jest sens je kupować, czy lepiej kupić jakieś inne ? Ma ktoś je i może mógłby coś powiedzieć ? Głównie zależy mi na czyszczeniu kasety i kółek od przerzutek
WuuChaa Napisano 11 Maja 2012 Napisano 11 Maja 2012 Ja sobie zrobiłem prowizoryczne i się dobrze spisują ; ) Po co miałem płacić 30-60 zł jak zrobiłem za 10 zł ; ) Kupisz szczoteczkę do zębów i to samo będzie ; )
RedBaron Napisano 11 Maja 2012 Autor Napisano 11 Maja 2012 Ja sobie zrobiłem prowizoryczne i się dobrze spisują ; ) Po co miałem płacić 30-60 zł jak zrobiłem za 10 zł ; ) Kupisz szczoteczkę do zębów i to samo będzie ; ) A jak dostane się szczotką do zębów między trybiki kasety ?
bruce95 Napisano 11 Maja 2012 Napisano 11 Maja 2012 Dla łańcucha shake, kółeczka można zwykłą szczotką do zębów, a do kasety mam taką długą wąską szczotkę.
piotrek87 Napisano 20 Maja 2012 Napisano 20 Maja 2012 Mam te szczotki u używam, ale nie jest to sprzet idealny;) Ta duża nie jest wg mnie zbyt potrzebna, trzeba uważac gdzie sie nie macha bo mozna latwo lakier ramy porysowac.. Co do tej wielofunkcyjnej to daje rade, ale: - kiedy czyscimy szotkami to niezbyt wygodnie sie trzyma za te zabki - te zabki to fajna sprawa ale niezbyt dobrze sprawdzaja sie w kasecie 10 rzedowej. Sa za szerokie. Do 9 nadaja sie idealnie. To by chyba było na tyle:)
Arxas Napisano 22 Maja 2012 Napisano 22 Maja 2012 A jak dostane się szczotką do zębów między trybiki kasety ? Ja tam używam starych sznurówek
kabanosdg Napisano 28 Maja 2012 Napisano 28 Maja 2012 Ja tam nie używam szczotek i innych wynalazków... minuta roboty i kaseta rozebrana na składniki pierwsze... kolejne 20 sekund i łańcuch zdjęty. Potem wszystko do benzyny i idealnie czyste - a jeśli chodzi o łańcuch to butelka po dużym Nestie (duża szyjka), pół szklanki benzyny ekstrakcyjnej, kilka wstrząśnięć - oczywiście nie mieszamy , powtórzyć 3 razy i błysk. Jedynie więcej dłubania jest z korbą, ale tam są na tyle duże prześwity że szczoteczką do zębów daje radę
Schwefel Napisano 28 Maja 2012 Napisano 28 Maja 2012 O ile masz w pełni rozbieralną kasetę, bo np XT nie rozbierzesz.
kabanosdg Napisano 28 Maja 2012 Napisano 28 Maja 2012 O ile masz w pełni rozbieralną kasetę, bo np XT nie rozbierzesz. Od reguły zawsze są wyjątki
Mod Team Puklus Napisano 16 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 16 Czerwca 2012 Ja tam nigdy nie używałem szczotki, zębatki korby ściągałem, kasetę myłem w pojemniku z rozpuszczalnikiem pędzelkiem. Moze bardziej czasochłonne ale na pewno lepsze rozwiązanie. Lancuch shake, kółeczka kąpiel, teraz nie bo mam maszynowe wiec nie chce ich zanurzać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.