Skocz do zawartości

[szcotki do czyszczenia roweru, DECATHLON] Czy warto je kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

W sklepie DECATHLON są takie szczotki do czyszczenia roweru:

asset_6915745.jpg

Decathlon - narzędzia do konserwacji czyszczenie zestaw czyszczący WELDTITE - Zestaw szczotek WELDTITE - do skutecznego czyszczenia wszystkich części roweru.

Kosztują one 30 zł, i tak na oko nie wyglądają przekonująco.

Mam do Was pytanie, czy się sprawdzają, czy jest sens je kupować, czy lepiej kupić jakieś inne ?

Ma ktoś je i może mógłby coś powiedzieć ?

Głównie zależy mi na czyszczeniu kasety i kółek od przerzutek

Napisano

Ja sobie zrobiłem prowizoryczne i się dobrze spisują ; )

Po co miałem płacić 30-60 zł jak zrobiłem za 10 zł ; )

Kupisz szczoteczkę do zębów i to samo będzie ; )

Napisano

Ja sobie zrobiłem prowizoryczne i się dobrze spisują ; )

Po co miałem płacić 30-60 zł jak zrobiłem za 10 zł ; )

Kupisz szczoteczkę do zębów i to samo będzie ; )

A jak dostane się szczotką do zębów między trybiki kasety ? :027:

Napisano

Dla łańcucha shake, kółeczka można zwykłą szczotką do zębów, a do kasety mam taką długą wąską szczotkę.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Mam te szczotki u używam, ale nie jest to sprzet idealny;) Ta duża nie jest wg mnie zbyt potrzebna, trzeba uważac gdzie sie nie macha bo mozna latwo lakier ramy porysowac.. Co do tej wielofunkcyjnej to daje rade, ale:

- kiedy czyscimy szotkami to niezbyt wygodnie sie trzyma za te zabki

- te zabki to fajna sprawa ale niezbyt dobrze sprawdzaja sie w kasecie 10 rzedowej. Sa za szerokie. Do 9 nadaja sie idealnie.

To by chyba było na tyle:)

Napisano

Ja tam nie używam szczotek i innych wynalazków... minuta roboty i kaseta rozebrana na składniki pierwsze... kolejne 20 sekund i łańcuch zdjęty.

Potem wszystko do benzyny i idealnie czyste - a jeśli chodzi o łańcuch to butelka po dużym Nestie (duża szyjka), pół szklanki benzyny ekstrakcyjnej, kilka wstrząśnięć - oczywiście nie mieszamy ;), powtórzyć 3 razy i błysk.

Jedynie więcej dłubania jest z korbą, ale tam są na tyle duże prześwity że szczoteczką do zębów daje radę :)

• 3 tygodnie później...
  • Mod Team
Napisano

Ja tam nigdy nie używałem szczotki, zębatki korby ściągałem, kasetę myłem w pojemniku z rozpuszczalnikiem pędzelkiem. Moze bardziej czasochłonne ale na pewno lepsze rozwiązanie. Lancuch shake, kółeczka kąpiel, teraz nie bo mam maszynowe wiec nie chce ich zanurzać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...