Bartelemi27 Napisano 10 Maja 2012 Napisano 10 Maja 2012 Witam! Przymierzam się do kupna roweru hybrydowego który łączy ze sobą szosę jak i mtb. Odwiedziłem sklep rowerowy i doradzili mi Gianta Roam 3 za 1700zł. Sprzedawca zaproponował ten rower gdyż mówił, że za takie pieniądze ten rower będzie najlepszy. Uwzględniłem, że sporo jeżdżę po drogach a czasem przebijam się przez lasy. Powiedział, że do takiej jazdy najlepsze są rowery typu "Cross". Podziękowałem i odszedłem. Chciałbym dowiedzieć się, od was czy są rowerki równie dobre czy też lepsze za taką cenę, spełniające powyższe wymagania. Pozdrawiam serdecznie !
sqr Napisano 10 Maja 2012 Napisano 10 Maja 2012 Ja po raz kolejny polecę Unibike`a, ma on ,moim zdaniem najlepszy stosunek cena/jakość. Jest to rower już naprawdę dobrej klasy, nie ma porównania do Gianta. Unibike to dobra i sprawdzona firma, fakt że Giant jest uważany za lepszą ale w tej cenie nie ma co inwestować w rower na osprzęcie klasy tourney/Acera i slabym amorze jak możesz mieć rower o dwie klasy wyżej. Na korzyść unibika: Przerzutki, Amor, manetki piasty, w sumie prawie wszystko. Tylko w tym sklepie z rocznika 2011 jest tylko rozmiar ramy 19" a nie znak twojego wzrostu więc nie wiem czy ci będzie pasować. Ewentualnie możesz zastanowić się nad: http://www.velo.com.pl/rowery/wyprzedaz/?id=600 Klasa mniej więcej tak jak Unibike Viper i Unibike Crossfire najsłabszy z wymienionych przeze mnie ale i tak klasa wyżej od Gianta a na dodatek kosztuje 1550zł więc jeszcze zostanie ci 150zł na zapięcie lub inne akcesoria. Pozdrawiam
Bartelemi27 Napisano 11 Maja 2012 Autor Napisano 11 Maja 2012 mierzę 181cm. Przymierzałem się do tego gianta i proponował rozmiar M aby na L'ce nie narobić sobie bólu. Proponujesz Vipera firmy Unibike. Rower kosztuje 1999zł więc troszkę przekracza mój budżet. Zmieniam rower gdyż chcę przemierzyć Polskę. Na sam początek nad morze 290km. Jeżdżę na ostrym kole i z doświadczenia wiem, że ten typ roweru jest tylko na jazdę po mieście. Po dłuższym czasie jazdy boli kręgosłup od ciągłego nachylania się i kark, który jest ciągle ustawiony ku górze. Wszystko przez geometrię ramy szosowej. Dlatego postanowiłem zakupić rower który posłuży mi na dłuższe trasy jak i komfortową jazdę po mieście i czasem po lesie. Pozdrawiam !
sqr Napisano 13 Maja 2012 Napisano 13 Maja 2012 Witam. Przepraszam nie dałem linka do tego Vipera. http://www.rowerzysta.pl/cross/rower-crossowy-unibike-viper-gts-2011.html
dominv8 Napisano 13 Maja 2012 Napisano 13 Maja 2012 polecam ci również unibike, osobiście uzytkuje evolution model 2011 od kilku dni i jestem bardzo zadowolony, a osprzęt duzo wyższy niż np. w giancie czy meridzie w tej cenie. sam wygląd rowerku na żywo mnie zaskoczył prezentuje się lepiej niż na zdjęciach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.