bazyl1987 Napisano 10 Maja 2012 Napisano 10 Maja 2012 Pytanie zostało zawarte już w temacie. Nie wiem, który rower wybrać, dlatego proszę o podpowiedź. Opcja pierwsze to Mbike Renegade Evo za 4200 zł Rama MBIKE PERFORMANCE ALU Widelec ROCK SHOX RECON GOLD SOLO AIR POP LOCK Przerzutka przód SRAM X-7 3 SPEED Przerzutka tył SRAM X-9 RED 10 SPEED Korby SRAM X-7 44-33-22 GPX Kaseta SRAM PG-1050 11-36 Obręcze MBIKE PERFORMANCE DSC Piasta przód SRAM X-7 DISC Piasta tył SRAM X-7 DISC Kierownica UNO RB 13 660/15 Sztyca UNO LITE SP376 Siodełko MBIKE PERFORMANCE Hamulce P/T AVID ELIXIR 3 180/160 Manetka P/T SRAM X-7 3/10 SPEED Opony SCHWALBE ROCKET RON Pedały Steel Ilość biegów 30 Waga około 11,8kg Opcja druga Rockrider 8.2. za 2999 zł (została ostatnia sztuka w moim rozmiarze) Ze specyfikacją RR mam problem, bo nawet sprzedawca nie miał dokładnych danych. Z tego co zauważyłem, a nie mam wiedzy to: Amortyzator: R7 Hamulce: Elixir 5 przerzutki i manetki: X9 Korba: Truvative Stylo Kaseta/Łańcuch: Sram 950 (?) Koła: ? Rama,sztyca, mostek, kierownica, opony: markowane logiem Rockrider Potrzebuje rower do startów w maratonach(typu Mazovia) i rajdów na orientacje. Wiem, że są to rowery o innym charakterze (przynajmniej tak wyczytałem). Mimo to prosiłbym, żebyście je porównali na tyle na ile się da. Sprawa jest o tyle pilna, że jak ktoś kupi ostatnią sztukę RR to mój problem przestanie być aktualny ;-) Nie wiem czy taka informacja się przyda, ale dodam, że mój wzrost to 180 cm i waga 76kg.
bazyl1987 Napisano 11 Maja 2012 Autor Napisano 11 Maja 2012 Nie macie zdania ? Czy zestawienie tych dwóch rowerów to głupota...bo nie wiem.
amoniak Napisano 11 Maja 2012 Napisano 11 Maja 2012 Oba rowerki to scigawki XC PORÓWNYWALNE Komponenty decathlona wcale nie są złe sztyce mostki i kiery to rebrandowane jakiejś znanej marki. Dwa lata temu chyba to był ITM a obecnie nie wiem? Chyba bym wybrał Decathlona ze względu na troszkę lepszy amor. Choć tu trudno mówic który lepszy Musisz wybrać sam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.