Skocz do zawartości

[amortyzator] do 2000PLN

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie.

Stoje przed wyborem przedniego amorka.

Budżet jak w temacie, "26", pod tarcze, 1 1/8

Zależy mi żeby widelec było możliwie lekki i sztywny.

Możecie polecić coś co waszym zdaniem będzie dobrym wyborem?

Napisano

RS Sid w możliwie najwyższym modelu.

Ja używałem RS Sid Team, czyli z tłumikiem BlackBox i działa świetnie-w chili obecnej idzie na sprzedaż ale tylko i wyłącznie dlatego, że rama mi pekła.

Napisano

Wymieniłem XCR na REBE RL - z 2300 zszedłem na 1500gr

Wytrzymałość......amortyzator dobrze zestrojony z wagą użytkownika czyni cuda. W moim przypadku zaliczył pierwszy górski maraton MTB w Złotym Stoku gdzie z góry Jawornik pędziłem ok 56km/h po ścieżkach i kamieniach nie odczuwając zwiększonego telepania łapkami.

Jak dla mnie rewelacja. Koszt 1300 w Bikestacji

Napisano

Udział w maratonach MTB oraz codzienne użytkowanie.

Poważnie rozważam RS i tu dylemat - REBA, czy SID.

REBE mogę kupić dużo taniej, ale czy nie lepiej dołożyć - w sumie biorąc SIDa zmieszcze się w budżecie, ale wciąż szukam argumentów, które bez dwóch zdań przekonają mnie żeby wyłożyć tak dużą kasę na widelec.

hassanbey - czy ta REBA naprawdę jest ok?

http://www.bikestacja.pl/amortyzator-rock-shox-reba-100mm-bialy-manetka-poplock-p-27738.html

napisz coś wiecej.

Napisano

Przed zakupem Sida miałem dwie Reby SL, czyli z tłumikiem Motion Control.

Według mnie Sid z nowym tłumikiem działa widocznie lepiej niż Reba z tłumikiem MC.

Większej progresji Sida względem Reby nie zauważyłem. Jeżeli obydwa Sztućce będą ustawione na 100mm, to wideł z tłumikiem BlackBox radzi sobie znacznie lepiej na dużych nierównościach.

Ale są też Reby z nowym tłumikiem i wydaje mi się, że wtedy obydwa amortyzatory będą działąć bardzo podobnie, przy czym Rebe będziesz mógł ustawić nawet na 120mm, wiec myślę, że to jest kwestia tego, czy chcesz coś bardziej wylajtowanego i może trochę bardziej lanserskiego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...