Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tekst pochodzi z mojego bloga experimentalway

DSC04209.jpg

Nie przepadam za okularami. Nie lubię ich, na rower zakładam je z przymusu. Poprzednie okulary jak i większość poprzednich połamałem, albo zgubiłem. Jako, że na szybko potrzebowałem jakiś szkieł (coraz bardziej czuje jak wszystko pyli) udałem się do Decathlonu. Pierwsza para okazała się być ok. Z powodu białego koloru przecenione o 50%. Mnie to nie przeszkadza. Dodatkowo przezroczyste szkła w zestawie. Nic tylko brać.

W zestawie znajdują się oprawki, szkła ciemne (oznaczone przez producenta jako “3”) oraz wcześniej wspomniane bezbarwne, które i tak lekko przyciemniają. Dodatkowo saszetka do ich trzymania i jeszcze jedna na szkła. Szkoda, że nie etui, ale to i tak duży zestaw jak na cenę 30 zł.

Sama wymiana szkieł jest bardzo prosta i nie stwarza żadnych problemów. Instrukcji w zestawie nie ma. Chociaż na początku ma się wrażenie, że zaraz się wszystko połamie. Okulary są proste. Co jest miłym zaskoczeniem bo jednak produkty z niskich półek rzadko są starannie wykonane. Zawiasy wydają się być solidne, obydwa stawiają jednakowy opór.

Okulary bardzo dobrze trzymają się głowy. Gumowe wstawki spełniają swoje zadanie. Chociaż przy jeździe w dolnym chwycie trochę się boję, że się zsuną. Mimo wszystko jazda po różnych wertepach, zarówno na zjazdach i podjazdach pełnych kamieni i korzeni nie miałem sytuacji by spadły. Moim zdaniem bardzo dobre okulary by założyć i zapomnieć. Nie muszę się stresować, że je połamię lub zgubię. Bo przy takiej cenie zawsze mogę zaopatrzyć się w następną parę.

Po pierwszych 100 km wad nie stwierdzono.

DSC04210.jpg

DSC04215.jpg

DSC04216.jpg

DSC04219.jpg

DSC04221.jpg

DSC04230.jpg

DSC04242.jpg

DSC04245.jpg

Napisano

Dzięki kolego za opinie. Masz alergie na pyłki? Zastanawiam się nad zakupem okularów i podsunąłeś mi ciekawą propozycje.

Napisano

Witaj w klubie :D

A tak na poważnie to muszę się wybrać do sklepów pooglądać okulary, bo moje stare są strasznie porysowane.

• 4 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...