moize Napisano 9 Maja 2012 Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Siema, mam coastera pro i ruszając kołem na boki mam malutkie luzy które bardzo mnie dziwią. Jakieś pomysły? Niestety nie mogę wykręcić ośki bo z lewej strony jest mocno starty gwint. Jest możliwość wymiany samej ośki w rowerowym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moize Napisano 11 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 HELP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brooce Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Być może poluzowały się śruby po bokach i wystarczy ją skręcić (klucz płaski bodajże 15 albo 17). Jeśli to sprawa luzu na łożyskach, to wymiana ośki raczej nie ma sensu (poza tym pytanie czy gdzieś taką dosaniesz), jeżeli już to wymiana łożysk - tam są chyba dość standardowe, więc nie powinno być problemów z doborem. W dobrym serwisie rowerowym powinni Ci to zrobić jeśli nie chcesz się samemu bawić. Martwi trochę to co piszesz o zniszczonym gwincie, z tym może być mały problem - ale nie pamietam już jak to wygląda w tej pieście i jak bardzo może to przeszkadzać. Najlepiej by było jakby ktoś to zobaczył na żywo i w ten sposób ocenił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moize Napisano 12 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 w razie W mogę dać foty na wpół rozebranej piasty (całej nie mogę bo tak jak mowiłem gwint) Jest on ta zniszczony że kontrując z jednej strony imbususem (wejscie w ośce) i próbując odkręcić kluczem z przedłużką nie drgnęło do pewnego momentu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moize Napisano 12 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Ma ktoś jakieś foty ośki coastera pro ale na tył? Boję się to rozkręcić a zastanawiam się co można zamiast niej założyć, wiem że do tej piasty oryginału raczej nie włożę :/ Co ja pitole http://www.rowerowy.com/czesci/piasty/osie_piast/ospiastycoasterr To będzie pasować do tylnej pro? Bo nie pisze czy to na przód czy tył, nie wiem może są takie same, nie doinformowany jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djwiocha Napisano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Po co zmieniać ośkę jak luzy są, wymień łożyska i po sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moize Napisano 13 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Niedoczytałeś, oś jest mocno zniszczona, nie wykręcę jej bez wyjechania gwintu mocniej niż jest teraz (czyli nie będzie już użyteczna) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.