Skocz do zawartości

[Rama] Rama Kona Blast czy może coś innego ....

94ostry

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

W październiku udało mi się upolować rower Kona blast 2011, niestety kilka dni temu miałem CZOŁOWE zderzenie z innym rowerzystą (wpadliśmy na siebie przy dużej prędkości, każdy z nas jechał środkiem drogi).

Niestety w wyniku uderzenia z mojej ramy zrobiła się harmonijka (załączone zdjęcie), dodam że pozostałem części roweru (koła, przerzutki, kierownica, manetki itd) są w idealnym stanie - ewentualnie przednie koło ma minimalne bicie.

Próbowałem reklamować ramę, ale oczywiście reklamacja została odrzucona. Producent zaproponował mi kupno nowej za 600 zł. Zastanawiam się czy warto. Czy może lepiej kupić tańszą ramę np. Accent EL NINO za 520 zł.

Z góry dziękuję za sugestie

Pozdrawiam serdecznie

Napisano

Witam

W październiku udało mi się upolować rower Kona blast 2011, niestety kilka dni temu miałem CZOŁOWE zderzenie z innym rowerzystą (wpadliśmy na siebie przy dużej prędkości, każdy z nas jechał środkiem drogi).

Niestety w wyniku uderzenia z mojej ramy zrobiła się harmonijka (załączone zdjęcie), dodam że pozostałem części roweru (koła, przerzutki, kierownica, manetki itd) są w idealnym stanie - ewentualnie przednie koło ma minimalne bicie.

Próbowałem reklamować ramę, ale oczywiście reklamacja została odrzucona. Producent zaproponował mi kupno nowej za 600 zł. Zastanawiam się czy warto. Czy może lepiej kupić tańszą ramę np. Accent EL NINO za 520 zł.

Z góry dziękuję za sugestie

Pozdrawiam serdecznie

Dopłać lepiej te 80zł i bierz Blasta. Kona robi jedne z najpiękniejszych ram (bynajmniej według mnie). Piękne, o gładkich spawach (hydroformowane) + wytrzymałe. Accent może się schować, aczkolwiek nie ubliżajmy mu bo to też porządny sprzęt.

P.S.

Pokaż zdjęcie starej ramy jeśli możesz, w poprzednim poście nic się nie załadowało.

Napisano
Próbowałem reklamować ramę, ale oczywiście reklamacja została odrzucona.[/left]

Naprawdę można być aż tak żałosnym?

Napisano

Dopłać lepiej te 80zł i bierz Blasta. Kona robi jedne z najpiękniejszych ram (bynajmniej według mnie). Piękne, o gładkich spawach (hydroformowane) + wytrzymałe. Accent może się schować, aczkolwiek nie ubliżajmy mu bo to też porządny sprzęt.

P.S.

Pokaż zdjęcie starej ramy jeśli możesz, w poprzednim poście nic się nie załadowało.

Dodałem zdjęcie. Dzięki za poradę :)

Jeśli chodzi o ramy accenta które brałem pod uwagę to :

http://forumprawne.org/prawo-autorskie/146458-strona-www-czesc-informatyczna-prawa-autorskie.html

lub

http://ww2.bikekatalog.pl/2012//komponenty/697/Accent.Nordkapp/

Pozdrawiam serdecznie

Naprawdę można być aż tak żałosnym?

Żałosne nie żałosne - ale producent zaproponował nową ramę bez 35% marży sklepowej....

post-145918-0-75878200-1336592484_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...