Skocz do zawartości

[do 1300zł] Hexagon x3 czy x5?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Przymierzam sie do zakupu nowego roweru. Jak napisałem w temacie zastanawiam się nad zakupem hexagona.

Pytanie brzmi czy warto zapłącić ok 300zł wiecej za x5 czy kupić taniej x3? W tym sezonie najprawdopodobniej rower przeznaczony będzie do jazdy po teranach miejskich lecz w przyszłości najprawdopodobniej rónież po górach.

Mam 180 cm więc jeśli chodzi o ramę to po przymiarce najlepsza dla mnie jest 19" natomiast waże 95-100 kg zależnie od sezonu grilowego :)

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

Gość voytec
Napisano

Ja bym jednak dołożył do X5 bo kupując X3 i tak do niego dołożysz kiedy się okaże że np przełożenie 42/14 jest dla ciebie za miękkie a 22/28 za twarde aby podjechać podgórkę. Nie wspominając już o tym że w X3 jest wolnobieg więc wymiana na kasetę z większym zakresem przełożeń będzie kłopotliwa.

Mam 180 cm więc jeśli chodzi o ramę to po przymiarce najlepsza dla mnie jest 19" natomiast waże 95-100 kg zależnie od sezonu grillowego

Jazda na rowerze niweluje takie anomalie. Mi nawet przez święta nieprzybyło ani kilo wagi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...