Skocz do zawartości

[Brevet] w Miechowie - 19 maja - 200 km, szosa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Stowarzyszenie Bikeholicy we współpracy z MDK w Miechowie zapraszają na brevet, który odbędzie się w sobotę 19 maja.

Zapewne niewiele osób słyszało o czymś takim jak Brevet. Ogólnie rzecz ujmując Brevety to długodystansowe maratony szosowe, których idea została rozwinięta przez francuski Audax Club Parisien a od 2010 roku jest realizowana w naszym kraju. Dystans 200 km, tempo? dowolne. Najważniejsze to zmieścić się w czasie 13,5h.

W brevetach nie ma klasyfikacji. Jedzie się dla osiagnięcia celu jakim jest dystans (a nie miejsce). Każdy kto osiągnie założony cel dostaje dożywotni tytuł "Randonneur".

Na trasie rozmieszczone będą punkty kontrolne a rolą zawodnika jest potwierdzenie obecności na punkcie poprzez perforowanie karty zawodnika.

Więcej informacji na stronie:

Brevet 200 km w Miechowie 19.05.2012 - Bikeholicy - Krakowskie Stowarzyszenie Kultury Fizycznej

oraz na górze strony w zakładce "Nasze imprezy"

Serdecznie zapraszamy!

Napisano

na mini Odyseje nie udało sie dotrzec moze teraz sie uda . mam nadzieje, że jakos to objade na góralu ze slikami ;)

Napisano

na góralu ze slikami ;)

Przy takim limicie czasowym nie powinno być najmniejszego problemu. Ale lepiej weź portfel zamiast bidona :-) Punkty kontrolne będą przy sklepach i stacjach benzynowych

• Mod Team
Napisano

A ja mam pytanko jak wygląda sprawa z pamiątkowym medalem? Jest on wliczony w koszty wpisowego? Bo czytałem info z jakiegoś innego brevetu i tam za medal trzeba było zapłacić chyba 60zł, więc nie mało.

Napisano

tak wynika z regulaminu , ze wpisowe wpisowym a jak chcesz medal to osobne siano trzeba wyłożyć . w sumie tak sie teraz zastanawiam bo 70 pln w dniu startu to troche sporawo

• Mod Team
Napisano

No właśnie lipa z deka. Medal płatny, prowiant też samemu kupować w sklepach trzeba. To na co te 7 dyszek idzie?

Napisano

Z regulaminu wynika, że kanapki, owoce i woda będą dostępne plus ciepły posiłek w Olkuszu. Do tego serwis roweru i jakieś tam rzeczy. Jadę.

Napisano

w polowie trasy bedzie obiad. na mecie tez na cieplo.

medali nie bedzie bo zgodnie z regulaminem brevetow musielibyscie doplacac chyba 60.

wpisowe jest urzedowe a jak komus duzo niech zrobi impreze taniej to chetnie pojade.

brevet to brevet, ci co byli choc raz wiedza co to jest, tych co nie byli zapraszam sprobowac.

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...