Skocz do zawartości

[amortyzator] Rock Shox recon silver

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem już prawie zdecydowany na zakup recona silver, jednak mam do was pare pytań z nim związanych.

1. Obecnie posiadam RS dart 2 (skok 80mm) i ramę Author vision 2009. Czy montaż wyżej wymienionego amortyzatora (skok 100) zmieni geometrię ramy i ewentualnie jaki to będzie miało wpływ na prowadzenie? Dodam że mój amor ma taką samą wysokość ja identyczny kolegi tyle że ze skokiem 100.

2. Czy przy wadze w okolicach 80/85 kg ten amorek będzie dobrze pracował? (czytałem, że podobno tak, ale chyba nie spotkałem się z opinią użytkownika o takiej właśnie masie)

3. Czy jego kultura pracy przewyższa torę sprężynową, czy różnica jest jedynie wagowa? (pytam ponieważ za podobne pieniądze znalazłem tore z manetką blokady, co według mnie jest całkiem przydatnym gadżetem)

Chciałbym się zmieścić w granicach 700/800zł i jest to już praktycznie max jaki mogę przeznaczyć na ten cel. Powietrznego raczej nie rozważałem, ponieważ moja waga jest raczej stała i chyba nie jest mi potrzebny. Po za tym jest to nieco bardziej skomplikowana konstrukcja, przez co więcej rzeczy może się w nim popsuć :) ,a sprężynowy dobrze dobraną sprężyną będzie działał równie dobrze jak amorek na wiatr.

Sory, że post pod postem, ale mam jeszcze jedno pytanie: czy pomiędzy dartem 2 (którego posiadam), a tym reconem odczuję znaczną poprawę pracy. Chodzi mi głównie o płynność i działanie blokady skoku (u mnie na blokadzie przy mocniejszym pedałowaniu amor ugina się ponad1cm)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...