Skocz do zawartości

[Hamulce hydrauliczne]Magura julie-problem

djwebster

Rekomendowane odpowiedzi

Na wstępie chciałbym się z wszystkimi przywitać ponieważ jestem tu nowy, więc cześć.Jestem Darek mieszkam w Rumi, mam 25 lat,pracuję w stoczni i na co dzień jeżdżę rowerem.

No dobra to już mam za sobą więc wracam samolubnie do mojego problemu ponieważ troszkę zaniedbałem moje przednie hamulce Magura julie(2005r) i kiedy w końcu postanowiłem się za nie wziąć okazało się ,że jest trochę za późno.

Z jednej ze stron zaklinował się tłoczek, I teraz mam do was pytanie weterani czy da się to jakoś umiejętnie odkręcić w domowych warunkach najlepiej nie uszkadzając tego ;) . Jak coś to z zawodu jestem mechanikiem więc powinienem sobie poradzić póki co już wymieniłem suport,kasetkę,korbę,łańcuch i dałem radę wiec raczej i tu dam ale potrzebuję jakiejś podpowiedzi :P .

Wrzucam foty żeby było łatwiej , i oczywiście Z góry dzięki i pzdr

62c9b72fb13e029becec177c650aa76e14480_min.jpg53b66cc86d2117f0550548a2e596f47211951_min.jpg

394688a648cf53613e8b6c44d4618f3d568_min.jpg

Można pomoczyć zacisk w ropie i za pomocą płynu z klamki lib sprężonego powietrza wypchnąć tłoczki, najpierw jeden, potem zablokować ten ruchliwy i wypchnąć ten drugi. Dla obruszania wcisnął bym oba do końca potem wypychał ale po moczeniu w ropie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...