Rafal1980 Napisano 8 Maja 2012 Napisano 8 Maja 2012 Witam Wszystkich. Lato tuż,tuż i chciałbym zakupić uniwersalny rower Taki nad jezioro,do lasu, trochę po mieście. Czytałem,że wielkość ramy w stosunku do wzrostu ma znaczenie, mam 178cm 75kg. Myślałem o rowerze firmy DUNLOP http://allegro.pl/rower-gorski-mtb-dunlop-2012-26-gratisy-i2326091568.html Co sądzicie o tym modelu? Może jakieś inne propozycje? Rower nie powinien przekroczyć kwoty 500zł Z góry dzięki za pomoc.
Gordon91 Napisano 8 Maja 2012 Napisano 8 Maja 2012 Rozejrzyj się lepiej za czymś używanym jeśli dysponujesz kwotą 500zł. Koniecznie też ze sztywną ramą, bo nie kupisz porządnego używanego fulla w tej kwocie. Wszystko to byłyby tanie rowerki które mają wysokie predyspozycje do rozpadnięcia się po miesiącu Na używki proponuję popolować na allegro lub na pobliskiej giełdzie rowerowej,gdzie jest pełno używanych rowerów( przeważnie z Niemiec) i czasem można coś wartościowego znaleźć.
Rafal1980 Napisano 8 Maja 2012 Autor Napisano 8 Maja 2012 Jesteś w stanie zaproponować jakiś konkretny model(allegro)?
amoniak Napisano 8 Maja 2012 Napisano 8 Maja 2012 ten z Twojego linku to dokładnie to http://www.forumrowerowe.org/topic/27903-makrokesz-ostrzezenie-przed-zakupem-zbyt-taniego-roweru/ Nie oszukujmy się za 500zł obecnie strasznie trudno będzie kupić coś co ma ręce i nogi
Gordon91 Napisano 8 Maja 2012 Napisano 8 Maja 2012 Dokładnie - to nie łatwe znaleźć dobry rower w tej cenie. Musisz posiedzieć poszukać trochę np na allegro, ale musisz mieć dużo szczęścia,żeby upolować coś wartościowego. W każdym razie będzie wymagało to dużo czasu( no chyba,że masz naprawdę niesamowite szczęście i znajdziesz od razu), więc musisz sam się porozglądać.
Rafal1980 Napisano 8 Maja 2012 Autor Napisano 8 Maja 2012 Heh... Chyba trochę sprowadziliście mnie na ziemię. Od ładnych kilku lat sprzedaję elektronarzędzia i wiem,że cena nie bierze się z powietrza, nie jest także widzi mi się sprzedawcy. Miałem jednak maleńką nadzieję, firma Dunlop dobrze się kojarzy.(ale z drugiej strony Bosch też się dobrze kojarzy a nie lubię proponować klientom narzędzi z tej stajni) No cóż, pomyślę, poszukam, jak coś znajdę prześlę linka. Dzięki za pomoc Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.