Skocz do zawartości

[serwis] Pokrętło u-turn Rock Shox Pike Sl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Proszę o pomoc ponieważ ostatnio pękło mi pokrętło od regulacji skoku w Rock Shox'u Pike Sl

Jest to trochę stary model dlatego mam pytanie czy te pokrętła z nowszych modeli będą pasowały no i najważniejsze gdzie można coś takiego znaleźć jedyne gdzie udało mi się to znaleźć to Chain Reaction cycles i jest tam strasznie drogo bo samo pokrętło to około 25 funtów + przesyłka 5 funtów razem wychodzi prawie 30 funtów co daje 150zł!!! podaję link

Rock Shox U-Turn Travel Adjustment Knob | Buy Online | ChainReactionCycles.com

• 2 tygodnie później...

Witam

Ja jeszcze mam kilka pytań co do tego u-turna ostatni mój kumpel kupił podobnego rock shoxa ale gdy odkręcił pokrętło u-turna okazało się że w środku nie ma żadnych sprężynek ani kulek i mam pytanie ile tych kulek tam powinno być i jak one powinny być włożone no i oczywiście jakie tam kulki i sprężynki pasują

Do tego mamy jeszcze jeden problem mianowicie kumpel kupił amortyzator z czarną sprężyną a jego waga to 63kg i będzie potrzebował z tego co patrzyłem czerwonej.

Tylko z tego co patrzyłem na internecie to taka sprężyna kosztuje 160 zł i nie wiem czy dało by rade jakoś inaczej rozwiązać ten problem czy już raczej nic nie da rady zrobić

• 2 tygodnie później...

Co do sprężyny to ja też ważę około 63 kg i jak dla mnie jest ona jeszcze za twarda bo wykorzystuję chyba z 75% całego skoku - Ja aktualnie poluję na żółtą.

Co do sprężynek to tutaj masz pokazane: http://www.bike-service.pl/index.php/serwis/7-serwis-amortyzatora-rock-shox-pike-409-426?showall=&start=1 . W każdym tutorialu to powinno być opisane. Ogólnie są trzy sprężynki a na nich 3 kulki, po jednej na każdą sprężynkę.

Moim skromnym zdaniem jak ich nie będzie to i tak się nic z amorem nie stanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...