dawim97 Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Witam. Chcę się dowiedzieć jaka jest trwałość tych klamek i hamulców http://allegro.pl/bl...2264735053.html http://allegro.pl/vb...2264734440.html Czy są waga ma coś do jakości? Czy jest sens władować tyle pieniędzy w v-brakei (nie mam zamiaru kupować tarczowych)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 te klamki są jak plastelina , zobacz sobie https://www.youtube.com/w...be_gdata_player , pozatym szkoda na to kasy lepiej kupic nieco cięższe niż póżniej narzekać na brak hamowania, wątpie że z tymi klamkami zablokujesz koło a i cena dotyczy 1 sztuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawim97 Napisano 8 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Najbardziej mi zależy na wadze i jakości, a rzeczywiście wygląda to na filmiku jak plastelina. Czyli klamka do du.. a co z hamulcem? Też jest z plasteliny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 hamulec pewnie dobry tylko ta klamka ,a nie myślałeś nad xtr ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawim97 Napisano 8 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Hamulec chcę tylko na tylne koło. Patrzałem na allegro ale nie ma już chyba nowych v-ków xtr. Jeżeli wiesz gdzie można je znaleźć to podaj linka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 są tylko klamki i v-ki na licytacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość voytec Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 hamulec pewnie dobry tylko ta klamka ,a nie myślałeś nad xtr Radziłbym zastanowić się na XTR albo przynajmniej XT. Te hample a aukcji to szmelc jakich mało. Producenta chyba poniosło po zakupie frezarki cnc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Masz jakieś uzasadnienie czy tylko tak z niewiedzy piszesz co popadnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość voytec Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Takie że kumpel ma coś podobnego i gnie się jak chce. On czegoś takiego nie poleca i ja też nie polecam. Masz jakieś uzasadnienie czy tylko tak z niewiedzy piszesz co popadnie? Jeśli ty masz bliżej do czynienia z cudami jak te hample to uchylam się od dalszej dyskusji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 9 Maja 2012 Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Ma AEST-a czy "coś podobnego"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 9 Maja 2012 Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Skoro dźwignie tego producenta potrafi zgiąć w rękach dziecko to ramiona hamulców też raczej do sztywnych nie będą należały, bo producent raczej zastosował taką samą filozofię. Mam rogi aest i mocowanie znacznie się "naddaje" gdy dokręcam, przy 5 nm (mam klucz dynamometryczny o takim ustawieniu, przystosowany do dokręcania śrub mostków) przerwa między końcami zmniejsza się o połowę o róg bez pasty do karbonu nie ma szansy siedzieć nieruchomo. Przykręcałem wcześniej na tej samej kierownicy rogi pro (to samo co boplight/smica) i jak dla mnie siedziały sztywno już przy 3/4 nm. Nie kupiłbym innych komponentów tej firmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.