joke Napisano 7 Maja 2012 Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Witam, zamierzam kupić sobie okulary na rower, do jazdy autem, na plaże, ogólnie do użytku w słoneczne dni. Chciałbym, aby posiadały polaryzacje, a szkła przyciemniane kat3 (chyba będą ok?). Przeszukując forum, allegro znalazłem kilka fajnych egzemplarzy : - Arctica S-148 - Fischer FS-28 - Arctica S-129 Cena okularów tak 130~150 Co sądzicie o tych firmach? Czy są godne polecenia? Jak z jakością, długo wytrzymają? Które byście wybrali? Macie jakieś inne propozycje? Dziękuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rauf Napisano 7 Maja 2012 Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Jedne z okularów mam b.podobny model Artica te co pierwsze pokazałeś. Zupełnie fajne. I nie łudziłbym się ,że w tej klasie cenowej to coś więcej niż masówka z chin z oprawą marketingową z UE... Wybierasz pasujące do twarzy i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joke Napisano 7 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Czyli za tą cenę nie znajdę dobrych okularów? Czy one są słabe, będą psuły wzrok itp.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rauf Napisano 7 Maja 2012 Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Czyli za tą cenę nie znajdę dobrych okularów? Czy one są słabe, będą psuły wzrok itp.? Nie no, bez przesadny to nie zabawki za 10zł. Ale też nie łudź się, że polaryzacja zdziała cuda jak w szkłach za +500zł do samochodu itd. To b.porządne okulary do sportów. Na plażę, to twarzowe są jakieś nerdy teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joke Napisano 7 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Dzięki za pomoc, szukam okularów które będą chronić oczy (po chorobie jestem zapalenie spojówek) i chcę aby jak najmniej promieni świetlnych przechodziło do oczu i po prostu muszę używać okularów z "prawdziwym" filtrem UV. z tych lepsza jest Arctica ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.