Skocz do zawartości

[KIELCE] Mam małe pytanie w sprawie Góry Telegraf.

LUTY123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem z okolic Kielc konkretnie to z Małogoszcza, dużo razy jeżdżę przez Kielce i czy ta góra telegraf to jest koło Castoramy bo chciałbym się wybrać i nie wiem jak tam dojechać i nie wiem czy mój rower wytrzyma ten teren. Więc czy jest tam jakieś nie chodzi o wolniejsze trasy tylko o takie z mniejszymi hopami takie żeby się nie przelatywało więcej niż 3-4m bo jak widziałem na filmiku to nie które są dla lepszego typu rowerów jak ta

no trochę przeleciał. Z GÓRY dziękuje.heheh

Na wyciągu nie jechałem, ale można podjechać/wejść od strony Castoramy tylko trzeba w stronę Dymin jechać, po lewej jest wjazd, tam spokojnie można samochodem wjechać. Jest kilka tras, ja jeździłem tyłem lub tym wjazdem. Na tyle można poskakać, a głównym zjazdem to raczej prędkość, nie ma hop ani nic takiego. Dzisiaj byłem to pełno kamieni tylko :) Jest sporo tras dla słabszych rowerów tylko trzeba poszukać ;) Nie mam jakiegoś super roweru ale każde zjazdy wytrzymuje na luzie, więc jeżeli nie masz sztywnej ramy to nie ma się o co bać, ew możesz się poobijać jak się nie zmieścisz czy coś :002:

od Castoramy na drugą stronę ulicy, jedziesz w kierunku wyjazdu z miasta smieszką rowerową i w lewo do lasu oznaczonym szlakiem rowerowym, jak chcesz pojeździć wyżej to po jakiś 100m szlak rowerowy skręci w lewo to skręć w prawo drogą - w lewo jak pojedziesz to wyjedziesz w dole tego narciarskiego zjazdu a w prawo fajną drogą do góry.. dojedziesz nią pod policyjny maszt na górze.. zgubić się tam nie da.. jak dojedziesz do wieży to wtedy możesz sobie już wybrać którędy zjedziesz.. aha - można jeszcze podjechać (z tej drogi pod górę jest zjazd) w okolice drugiej mniejszej wieży obserwacyjnej leśników/strażaków.. tam na górze można sobie fajnie pośmigać - zarówno lajtowo ale też pohopać można - dla każdego coś miłego.

wyciąg chyba teraz nie chodzi.. może w wekendy będą włączać bo chwalili się że całorocznie ma działać..

Jak jesteś z okolic małogoszcza to masz też w stronę wiernej czy bolmina świetne trasy.. mam paru kolegów w tamtych okolocach i sobie chwalą tamtejsze trasy..

O właśnie kolego bo ja konkretnie to jestem z bocheńca tam gdzie jest rzeka wierna i tam mamy taką górę czubatkę ja tam jeżdzę na tą czubatkę akurat tam gdzie wycinali drzewa i ściągali i akurat taka traska sie zrobiła pare hopek zrobiliśmy i sie śmiga ale wiesz też słyszałem że tam na tej górze telegraf słyszałem że zawody są robione to muwie może zobaczę jak tam jest ale tak to śmigam tutaj teraz będą za niedługo wakacje to sie troszke przerobi ten tor. (a tak w ogóle to kogo tu znasz morze ja też znam:0

Czubatka też fajna jest faktycznie. Nawet nie wiedziałem że tam się da zjeżdżać bo jak w tamtym roku tam jechałem to przecież te urwiska skalne i ustępy. Mówie o ścieżce oznaczonej jako niebieski szlak. A okolica generalnie super. Polecam Ci zrobić sobie wycieczkę: od Czubatki - Grząby Bolmińskie - Pasmo Chęcińskie. Ładne tereny i przyjemna wycieczka.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

prostując ;) wyciąg ma być tylko robią haki na rowery. hopa mikiego jest jedną z trudniejszy na telegrafie ;P co do tras to kilka by się znalazło z mniejszymi hopkami. Stokiem aktulanie się nie zjedzie bo jest pełno kamieni i przez środek jest wykopany " rów " o głębokości około 70 cm . . .

Witam. Mam pytanie odnośnie telexu. Jestem po powaznej kontuzji nogi i w tym roku lekarz pozwalil mi tylko na zjazdy a na skoki niestety nie. Czy na telegrafie są jakieś trasy ze mozna hopy ominac lub ze nie ma wcale? Jeśli ma to jakies znaczenie mam scotta voltage fr 30. Z góry dziękuje :thumbsup:

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...