wilk2312PL Napisano 7 Maja 2012 Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Witam Już od pierwszej jazdy coś mi się nie podobalo w tylnim hamulcu, mianowicie strasznie piszczał. Przedni się dotarł bez problemu, a tylni dalej piszczy. Tarcze nie są zatłuszczone. Klocki też chyba nie zdarte bo rower kupiony 30 kwietnia i ma na razie 82 km. W serwisie powiedzieli że z tym się nie da nic zrobić Podczas hamowania jestem głośniejszy niż silnik tira Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rogalik88 Napisano 7 Maja 2012 Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Mam również hamulce tektro i po kupnie roweru nie mogłem hamować tyłem bo straszyłem ludzi na ulicy . Raz tak mnie to zdenerwowało że zdjąłem klocki z hamulców umyłem, starłem je nieco papierem ściernym, przejechałem nim też trochę po obręczy. Hamulec przestał się drzeć i mogę spokojnie go używać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilk2312PL Napisano 7 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Mam również hamulce tektro i po kupnie roweru nie mogłem hamować tyłem bo straszyłem ludzi na ulicy . Raz tak mnie to zdenerwowało że zdjąłem klocki z hamulców umyłem, starłem je nieco papierem ściernym, przejechałem nim też trochę po obręczy. Hamulec przestał się drzeć i mogę spokojnie go używać Dobra przetestuje Ja własnie też moge straszyć ludzi Dzięki za szybką odpowiedź. Wie ktoś jak wyciągnąc klocki z tego hamulca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.