Lucinho Napisano 7 Maja 2012 Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Witam, mam 176 cm wzrostu i ważę 96 kg. Wczoraj byłem w Exisport i mierzyłem spodenki z szelkami (siatka), moje spostrzeżenia: - rozmiar L: uciskają mnie szelki, do tego się zwijają (nie są rozprostowane - robi się taki jakby rulonik). Czy po jakimś czasie się rozciągną, tak żebym nie czuł dyskomfortu (ucisku na barkach)? Nogawka "ciut" zachodzi na kolano. - rozmiar XL: mniejszy ucisk szelek, również się zwijają. Niestety nogawka jest trochę zadługa i zachodzi na kolano. Który rozmiar wybrać, jak właściwie dobrać rozmiar? Druga sprawa, ma ktoś koszulki rowerowe Exisportu, jak się sprawują? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUBATRIX Napisano 7 Maja 2012 Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Jeśli rozmiar nie dobry to szukaj spodenek innych firm nie ograniczaj się tylko do jakiegoś Exisportu. Niestety ale nikt za ciebie spodenek nie dobierze rozmiarowo. Każdy ma inną budowę ciała. Jeśli mieszkasz w jakimś dużym mieście to odwiedź sklepy rowerowe mają tam zazwyczaj sporo różnych marek ciuchów rowerowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucinho Napisano 8 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Chodziło mi o odpowiedź w stylu, że długość szelek nie jest standardowa (albo jest standardowa) w zależności od modelu. Widocznie te spodenki, które mierzyłem są dla jakiś nietypowo zbudowanych osób. Spodenki nie są marką własną Exisportu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUBATRIX Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Każda firma ma swoje standardowe wymiary tylko jak porównamy z innymi markami to można dostrzec sporo rozbieżności Fajnie jak by wszystkie firmy miały ten sam rozmiar. Kiedyś mierzyłem jakąś bluzę to rozmiar M był za duży, a rozmiar XL innej firmy za ciasny. Bez przymiarki ciężko coś kupić no chyba że znamy swoje przedziały w wymiarach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucinho Napisano 8 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Tak też myślałem, chciałem się utwierdzić w przekonaniu, że szelki mogą być różnej długości. Dziś poprzymierzałem kilka par spodenek (ucisk na barski mniejszy), ale dalej czuje dyskomfort. Zdecydowałem że kupię sodenki bez szelek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pedziwiatr Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 KUBATRIX Ci dobrze pisze, szukaj po różnych markach - jedni lepiej znają się na budowie ciała, inni producenci nie przywiązują do niej wagi. Ich pech, no i tych co kupili. Jak pojeździsz bez szelek - pożałujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bitupt Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 witam wszystkich! potwierdzam szelki są bardzo przydatne lecz na spodenki bez szelek jest rada. kiedyś kupiłem na próbę spodnie bez szelek i podczas jazdy spadały - kup w pasmanterii szerokie szelki do spodni jest to recepta na Twoje problemy, długość szelek dopasujesz, a spodnie dodatkowo kupisz taniej lub najpierw kup szelki i idź z nimi do sklepu po spodenki. osobiście jestem z takiego rozwiązania zadowolony i podczas jazdy nie odczuwam żadnego dyskomfortu, a mam również spodenki z szelkami jako materiał do porównania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pedziwiatr Napisano 16 Maja 2012 Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 witam wszystkich! potwierdzam szelki są bardzo przydatne lecz na spodenki bez szelek jest rada. kiedyś kupiłem na próbę spodnie bez szelek i podczas jazdy spadały - kup w pasmanterii szerokie szelki do spodni jest to recepta na Twoje problemy, długość szelek dopasujesz, a spodnie dodatkowo kupisz taniej lub najpierw kup szelki i idź z nimi do sklepu po spodenki. osobiście jestem z takiego rozwiązania zadowolony i podczas jazdy nie odczuwam żadnego dyskomfortu, a mam również spodenki z szelkami jako materiał do porównania. Zgadza się można i tak, nie ma znaczenia, czy szelki przyszyje się w fabryce czy w domu. Ważne, by spodnie były na swoim miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iksC Napisano 17 Maja 2012 Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Dobrze uszyte spodenki z szelkami powinno się mierzyć na rowerze i tylko na nim. W pozycji stojącej jest wręcz wskazane aby uciskały pod warunkiem, że problem ustępuje podczas jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.