sqr Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Witam. Powoli (może trochę za późno) planuję swoją pierwszą dłuższą wyprawę rowerową. Termin około połowa Września. Mianowicie chcę z Warszawy dojechać do rodzinnego miasta żony Szczecina a po drodze szybkie zwiedzanie. Trasa bardzo wstępnie zaplanowana tak: 1)Wyjazd z Warszawy wcześnie rano (powiedzmy kolo 6.00/7.00). 2)Odpoczynek w Płocku koło dwóch / trzech godzin (jakieś zdjęcia obiad itp.). 3)Ewentualnie krótka chwila we Włocławku max godzina. 4)Toruń - Nocleg (to jest aż 200km w jeden dzień, mam nadzieje że dam rade). 5)2 / 3 godziny zwiedzania Torunia i do Bydgoszczy myślę że trochę tam zabawię 2/3 godziny. 6)Piła - Szybkie zwiedzanie i Nocleg. (drugi dzień około 150km). 7)Stargard szczeciński - dłuższy postój (już prawie u celu ). 8)Szczecin - koniec trasy (Trzeci dzień 170km). Czy to w ogóle jest wykonalne? Zrobić 500km w 3dni? Kondycje wydaje mi się że mam i jeszcze potrenuję ale w sunie nie mam doświadczenia w długich podróżach (wiatr nierówności) nie wiem jaka będę miał średnią prędkość (20 - 25)? Proszę o porady: Słyszałem że do Torunia jest jakaś fajna droga jak dla rowerów, Poda ktoś jakieś namiary? Jak jest za Toruniem? Tylko jakieś główne czy da się znaleźć coś fajnego na boku? Co zabrać ze sobą (wiem że dużo jest o tym na tym forum ale może coś konkretnego akurat do tej trasy)? Jeżeli ktoś ma ochotę pokonać taką trasę to zapraszam PS. Jadę rowerem Crossowym na semi slickach więc elementy trasy mogą być lekko terenowe. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiob Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Warszawa - Płock 2-3 godziny? Jakoś średnio to widzę Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 6 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Nie, nie źle zrozumiałeś (może źle napisałem) Odpoczynek ma trwać 2 / 3 h. Droga jak wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiob Napisano 7 Maja 2012 Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 No chyba że tak a trasa leśna wyszogród - płock jest bardzo fajna także polecam Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapelarz Napisano 7 Maja 2012 Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Witam ! Jest taki szlak Czersk- Toruń i można go wykorzystać ale ... a myślałeś może o tym by jechać prawym brzegiem Wisły, Płock -Dobrzyń nd. W - Szpetal Górny - Bobrowniki - Nieszawa(Prom) Ciechocinek - Toruń , mały ruch samochodowy tam panuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 7 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Hmm ciekawe. Z jednej strony te leśne ścieżki mnie przekonują a z drugiej Warszawa Toruń to tak długi odcinek że nie wiem czy to nie będzie strata czasu. Tą drogą możliwe jest dojechać do Torunia w jeden dzień? Ten prom w sumie mnie kręci a do tego po asfalcie jedzie si,e szybciej, muszę się zastanowić, jak myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapelarz Napisano 7 Maja 2012 Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Trasa mniej więcej wygląda tak http://g.co/maps/scg3t trasa niby wojewódzka ale zbyt duży ruch na niej nie jest , większość jedzie lewa strona Wisły , nie wiem dokładnie jak wygląda trasa za Ciechocinkiem ale w tym miesiącu atakuje Toruń i zbadam osobiście , w Bobrownikach są jeszcze ruiny zamku jakbyś chciał poskakać po skałkach Poza tym masz twarde 3 dni na przebycie takiego dystansu ? trzeba się tak forsować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 7 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Wiesz co raczej będę się spieszył, no ale jak poda pokrzyżuje plany to ok 4 mogą być. Dzięki wielkie za trasę do Torunia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedrekk Napisano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Muszę zrobić tą trase w podobnym czasie (12. rano wyjazd z Warszawy, 15. nocą chce być w Szczecinie). Mapka kapelarza jest genialna, ma ktoś może jeszcze jakieś wskazówki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.