qniczynka Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Witam, dzis uszkodził mi sie poprzedni kajdan, co sadzicie o tym: http://sklep.scigacz.pl/linka-zbrojona-abus-steeloflex-950-poziom-dlugosc-p-12777.html Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 7 Maja 2012 Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Dość drogie zabezpieczenie, ale ostatnio widziałem testy takich kłódek i wynika z tego, że to lipa. Wygląda na masywne, ale łatwo to rozwalić. Zobacz kilka tematów wstecz, jest filmik z testem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 7 Maja 2012 Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 za taką cenę to lepiej u-locka kupić kryptonite np Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qniczynka Napisano 8 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Witam, dziekuje za odpowiedzi, ale mam kilka uwag: - testy na youtube sa słabszych modeli, a jak juz jest o zrywaniu kajdana to takich dlugaśnych gdzie łatwo założyc dźwignię - wg mnie lepiej miec linke w pancerzu niz ulocka bo ulockiem latarni sie nie owinie a czasem to jedyne miejsce do zostawienia roweru - co do ulocka kryptonite tez widzialem testu jak to sie łatwo otwiera Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzych0 Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Dla mnie w temacie linki w pancerzu ten filmik mówi wszystko: Kryptonite parę lat temu miało wpadkę z zamkami, które można było otworzyć długopisem, ale problem został wyeliminowany. Jeśli tak bardzo nie chcesz U-locka to może jakiś łańcuch, na pewno to lepszy pomysł niż linka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Zamki Rowerowe - YouTube Prosze się zapoznać i przemyśleć swój wybór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 no to pozostaje u-lock... prawie kupiłem tego trelocka składanego, co to go przecięli w 4 sek.... szlaq by trafił.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 U lock najlepszy. Wszędzie go nie zapmniesz, ale to jest najmocniejsze zabezpieczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 powyższe jest jasne od dawna, jednak więcej się spodziewałem po tym zabezpieczeniu trelocka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebaxgh Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 U-lock najlepszy tam gdzie da się go zapiąć.. ja nie zdecydował bym się na niego bo jest za mały. Wg. mnie najlepszy jest porządny łańcuch z kłódką - jedyny minus to waga no i droższe od u-locków, ale za to nie ma problemów z zapięciem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qniczynka Napisano 11 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Zamki Rowerowe - YouTube Prosze się zapoznać i przemyśleć swój wybór Dzieki za filmiki!!! to juz wiem ze najlepiej łańcuch z hartowanej stali. moze ten: http://www.motocykle-karmot.pl/index.php?products=product&prod_id=1864 ma co trzeba: - zamek tarczowy - hartowane oczka - niezłą cenę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris2011 Napisano 11 Maja 2012 Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Witam, Mam na zbyciu łańcuch Kryptonite NY Noose. jak jesteś zainteresowany pisz na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olgierd Napisano 11 Maja 2012 Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Osobiście używam U-Locka Kryptonite z dodatkową linką Kryptonite (120 cm) -- bo jakoś jeszcze warto zabezpieczyć koła. W podejrzanym miejscu bym tak roweru nie zostawił, ale tam gdzie zostawiam -- wszystko gra Jedyny minus, że ciężkie to wszystko jest bardzo (łącznie pewnie jakieś 1,5 kg). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oset Napisano 11 Maja 2012 Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Ja zrobiłem tak: - w castoramie znalazłem kilka łańcuchów w tym Abus z hartowanej stali w rękawie - tego kupiłem - do tego kupiłem kłódkę trzepieniową gerda z dyskowym zamkiem, tak by nie było łatwo chwycić gdy łańcuch jest zapięty - kupiłem jeszcze 2 metry linki w osłonie i takie skręcane obejmy do zrobienia pętli. Zrobiłem z tego dwulementowe zabezpieczenie - koszt całości 100 zł i 15 minut roboty ze skręcaniem linki. Jestem przekonany, że to będzie pewniejsze niż jakiekolwiek firmowe zapezpieczenie w tej cenie. Osobiście używam U-Locka Kryptonite z dodatkową linką Kryptonite (120 cm) -- bo jakoś jeszcze warto zabezpieczyć koła. W podejrzanym miejscu bym tak roweru nie zostawił, ale tam gdzie zostawiam -- wszystko gra Jedyny minus, że ciężkie to wszystko jest bardzo (łącznie pewnie jakieś 1,5 kg). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 11 Maja 2012 Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Ja zrobiłem tak:- w castoramie znalazłem kilka łańcuchów w tym Abus z hartowanej stali w rękawie - tego kupiłem - do tego kupiłem kłódkę trzepieniową gerda z dyskowym zamkiem, tak by nie było łatwo chwycić gdy łańcuch jest zapięty - kupiłem jeszcze 2 metry linki w osłonie i takie skręcane obejmy do zrobienia pętli. Zrobiłem z tego dwulementowe zabezpieczenie - koszt całości 100 zł i 15 minut roboty ze skręcaniem linki. Jestem przekonany, że to będzie pewniejsze niż jakiekolwiek firmowe zapezpieczenie w tej cenie. Jakiej grubości łańcuch ? Ile zł/metr ? Możesz zrobić fotkę i wrzucić ? Bym wydrukował i po Olsztynie u mnie poszukał. Jakoś w Obi, Praktikerze nie widzialem łańcuchów w rękawie, a Castoramy nie ma u mnie. Też chciałem oprócz u-locka abusa łańcuch jako drugie zabezpieczenie, ale dać 400zl za metrowego kryptonita to sporo :/ Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oset Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Łańcuch był już gotowy - w sensie nie kupowałem go na metry, tylko kupiłem sztukę. Ma długość 110 cm, średnica ogniwa 5 mm. Kosztował jakieś 45 zł mniej więcej, musiałbym poszukać paragonów. W każdym razie za całość zestawu: łańcuch, kłódka, linka wyszło 100 z groszami. Nie był to jedyny łańcuch w Castoramie, który miał od razu rękaw ale jedyny z Abusa i hartowanej stali, a przy tym najlżejszy z tych które tam widziałęm. W OBI też byłem ale nie było żadnych łańcuchów. Zdjęcie poniżej. https://plus.google....=CI6Y2smZs8nXZQ Jakiej grubości łańcuch ? Ile zł/metr ? Możesz zrobić fotkę i wrzucić ? Bym wydrukował i po Olsztynie u mnie poszukał. Jakoś w Obi, Praktikerze nie widzialem łańcuchów w rękawie, a Castoramy nie ma u mnie. Też chciałem oprócz u-locka abusa łańcuch jako drugie zabezpieczenie, ale dać 400zl za metrowego kryptonita to sporo :/ Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Dzięki Ja coś chciałbym grubości ogniwa ~10mm. Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qniczynka Napisano 12 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Dzięki Ja coś chciałbym grubości ogniwa ~10mm. Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk Dlatego biore tego Citadela cch 50.120 10mm i hartowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oset Napisano 13 Maja 2012 Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Zapewne im grubsze tym lepiej. W pierwszym momencie też nie byłem pewien czy łańcuch nie jest za cienki. Spytałem ludzi z Castoramy co o nim sądzą. Powiedzieli, że kiedyś testowali te łańcuchy i na tym złamali takie zwykłe ręczne nożyce. Mnie osobiście to wystarczy bo i tak wiem, że jak ktoś będzie chciał to każde zabezpieczenie przejdzie, a czując ciężar tego łańcucha w ręce nie wyobrażam sobie wozić na plecach coś dwa razy cięższego:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pancernik Napisano 14 Maja 2012 Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Dlatego biore tego Citadela cch 50.120 10mm i hartowane Czytałem że waży ok 3 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.