adler5 Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Ja myślałem o czymś takim http://www.timbuk2.com/tb2/products/shift-bike-pannier-messenger Ludzie piszą jednak, że do 15.6 cala panoramy może być za mały. Chciałbym coś takiego co po zdjęciu z roweru mógłbym założyć na ramię czy plecy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomoTonyHalik Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Od półtora roku posiadam torbę marki Lowepro - znanej głównie z produkcji świetnych pokrowców/toreb/blecaków na lustrzanki. Konkretnie chodzi o model messenger factor. Świetna torba, pojemna, praktyczna, ze sporą liczbą kieszeni i przedziałem dla lapka. Z fajnego materiału - o ile nie leje jak z cebra, nie będzie przepuszczać wody do środka. Prosty i skuteczny system nośny, z dodatkowym zapięciem po drugiej stronie - zapobiega to zsuwaniu się torby na bok. Jeżdżę z tą torbą na rowerze przez cały rok, nie mam do niej żadnych zastrzeżeń. Nie wiem za ile teraz stoi, ja kupiłem ją za 120 zł. Dopóki nie przewozisz czegoś cięższego niż 6 do 10 kilo, to jest wygodna i uniwersalna - wejdzie w nią naprawdę sporo. Powyżej tego ciężaru nie ma wyjścia - trzeba inwestować w plecak. Przed jej kupnem porównywałem ją z produktami Crumplera - niestety, crumpler w polsce jest drogi, dizajnerski, mniej praktyczny - z lowepro przegrywa niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
microwave Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 są tańsze odpowiedniki toreb 'kurierskich'. Ja mam Campus Camden, kosztowała mnie 100zł, ma dodatkowy pasek, dzięki czemu się nie zsunie z pleców, wygodna, laptop 15.6 się mieści spokojnie. Witajcie! Mam pytanie do posiadaczy tych toreb Campusa.Może ktoś wie czy mieści się do nich laptop z monitorem 17"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.