Skocz do zawartości

[Amortyzator przód] zamiennik do SR Suntour XCM LO

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Użytkuję ten oto rower: Katalog Rowerowy 2008 - Cube Attention Disc

Do niedawna byłem bardzo zadowolony z ogólnego działania roweru jednak od tego sezonu rozpocząłem starty w maratonach rowerowych i jak można się spodziewać 'jakość' zamontowanego widelca zaczyna bardzo mi dokuczac.

Zaczynam zastanawiać się więc nad zmianą. Do pro nawet nie zamierzam sie zbliżać ale poszukuję czegoś w miarę taniego, co nie będzie mi aż tak uprzykrzało jazdy.

Jazda: głównie puszcze i lasy wielkopolski

waga: 82 kg

przedział cenowy: do 500pln

Z góry dziękuję za wszelkie porady.

pzdr Kuba

XCR RL

Napisano

Ta tora z linku nie będzie pasowała, jak amorek ma być nowy to raidon powietrzny lub dołożyć parę zł do epicona.

Napisano

Gorzej jeśli okaże się zajeżdżony... Z pewnością powinieneś szukać amora powietrznego, możesz dopasować twardość do swojej wagi oraz takie amortyzatory są lżejsze. Moim zdaniem amortyzator lepiej kupić nowy. Dozbieraj do Epicona- to konkurent dużo droższego RS Recona. Z opinii na forum wynika Epicon że to fajny amorek. Ja sam użytkuję Suntoura XC PRO- http://allegro.pl/nowy-amortyzator-suntour-xc-pro-axon-air-60-120mm-i2300366074.html. Kupiłem go z tego sklepu, ale poza allegro za 610zł z kurierem. Moim zdaniem jest także godny uwagi. Jestem bardzo zadowolony z zakupu.

Napisano

Dzięki za podpowiedzi.

zbierając 'do kupy' :

-minimalizm cenowy

RS DART 2 /3

(a co z Suntour XCR? - odpada kompletnie?)

-w budżecie

Suntour Raidon

-'szarżując' z budżetem

Suntour Epicon

Czy jeszcze coś pominąłem? ;)

Napisano

nie, i z Epicona będziesz zadowolony, nawet tego starszego,na który w sklepach dają zniżki, i wychodzi taniej niż alledrogo:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...