bobo100 Napisano 6 Maja 2012 Napisano 6 Maja 2012 Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy do tego modelu można założyć manetkę Poplock lub Pushlock? Pozdrawiam
Zyziu Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 Pewnie, że się da tylko będziesz musiał wymienić tłumik a to kosztuje co prawie nowy amor tzn. 600zł Ja mam TK tj. turnkey, jest to blokada z amora w prawym goleniu i też się da. Poplock to beznadziejna sprawa tylko się zacina i powoduje usterki. TK są najlepsze moim zdaniem, wręcz bezawaryjne z Poplokiem same problemy, każdy Ci to powie. pozdrower
Andrew Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 bzdura. Tłumik motion control z manetką jestem w stanie załatwić za 250zł, a Black Box Motion control z manetką pushlock - 900. W tej samej cenie co BB jest X-lock czyli blokada sterowana manetką hydrauliczną
Zyziu Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 bzdura. Tłumik motion control z manetką jestem w stanie załatwić za 250zł, a Black Box Motion control z manetką pushlock - 900. W tej samej cenie co BB jest X-lock czyli blokada sterowana manetką hydrauliczną Ale chyba używany za 250zł
Zyziu Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 nowy, z gwarancją. Z polskiego sklepu. Zamawiam, gdzie tylko??
bobo100 Napisano 17 Maja 2012 Autor Napisano 17 Maja 2012 Dzięki za informacje. Na razie się wstrzymam, bo kasy brak. Andrew, a ten tłumik, o którym piszesz (ten za 250) jestem w stanie sam wymienić czy to trochę bardziej skomplikowana sprawa? Tak na przyszłość jakbym się zdecydował. Mam jeszcze jeden problem. Otóż w informacjach o amorku jest takie coś: Pokrętło regulacji wolnej kompresji aż do całkowitej blokady widelca. Chodzi mi o czy można to ustawić np. w pośrednim ustawieniu bez żadnych? (powiedzmy w połowie od pełnej pracy do całkowitej blokady). Zauważyłem także, że podczas jazdy po asfalcie z zablokowanym amorkiem jak stanę na pedały to amor się ugina. Czy idzie jakoś zwiększyć ten zakres, aby ten system reagował później, przy większym obciążeniu? Amor mam od niedawna i dopiero się zapoznaję z wszystkim, więc sorry za taki pytania.
Andrew Napisano 17 Maja 2012 Napisano 17 Maja 2012 Jesteś w stanie sam go zamontować za pomocą klucza nasadowego 27mm i imbusa 2mm. Posiadając pokrętło na goleni , możesz ustawić je w pozycji pośredniej. Każdy rock shox po przekręceniu pokrętła w pozycje LOCK będzie trochę się uginał.
Zyziu Napisano 17 Maja 2012 Napisano 17 Maja 2012 Jest to takie zabezpieczenie przed uszkodzeniem amora w środku w razie nagłej "dziury" w asfalcie pozdrower
Gość Napisano 17 Maja 2012 Napisano 17 Maja 2012 Minimalna inewncja tworcza i kazdy zwykly poplpock bedzie dzialal tak, ze baedzie zatrzymywal sie w dowolnej pozycji posredniej, cos jak stare manetki SIS. Co prawda nie kazdy tak lubi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.