Skocz do zawartości

[Amortyzator] Rock Shox RECON GOLD RL SOLO AIR 2011 - manetka

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Napisano

Pewnie, że się da tylko będziesz musiał wymienić tłumik a to kosztuje co prawie nowy amor tzn. 600zł :D Ja mam TK tj. turnkey, jest to blokada z amora w prawym goleniu i też się da. Poplock to beznadziejna sprawa tylko się zacina i powoduje usterki. TK są najlepsze moim zdaniem, wręcz bezawaryjne :D z Poplokiem same problemy, każdy Ci to powie.

pozdrower

Napisano

bzdura. Tłumik motion control z manetką jestem w stanie załatwić za 250zł, a Black Box Motion control z manetką pushlock - 900. W tej samej cenie co BB jest X-lock czyli blokada sterowana manetką hydrauliczną

Napisano

bzdura. Tłumik motion control z manetką jestem w stanie załatwić za 250zł, a Black Box Motion control z manetką pushlock - 900. W tej samej cenie co BB jest X-lock czyli blokada sterowana manetką hydrauliczną

Ale chyba używany za 250zł

Napisano

Dzięki za informacje. Na razie się wstrzymam, bo kasy brak. Andrew, a ten tłumik, o którym piszesz (ten za 250) jestem w stanie sam wymienić czy to trochę bardziej skomplikowana sprawa? Tak na przyszłość jakbym się zdecydował.

Mam jeszcze jeden problem. Otóż w informacjach o amorku jest takie coś: Pokrętło regulacji wolnej kompresji aż do całkowitej blokady widelca. Chodzi mi o czy można to ustawić np. w pośrednim ustawieniu bez żadnych? (powiedzmy w połowie od pełnej pracy do całkowitej blokady). Zauważyłem także, że podczas jazdy po asfalcie z zablokowanym amorkiem jak stanę na pedały to amor się ugina. Czy idzie jakoś zwiększyć ten zakres, aby ten system reagował później, przy większym obciążeniu? Amor mam od niedawna i dopiero się zapoznaję z wszystkim, więc sorry za taki pytania.

Napisano

Jesteś w stanie sam go zamontować za pomocą klucza nasadowego 27mm i imbusa 2mm.

Posiadając pokrętło na goleni , możesz ustawić je w pozycji pośredniej. Każdy rock shox po przekręceniu pokrętła w pozycje LOCK będzie trochę się uginał.

Napisano

Jest to takie zabezpieczenie przed uszkodzeniem amora w środku w razie nagłej "dziury" w asfalcie :D

pozdrower

Napisano

Minimalna inewncja tworcza i kazdy zwykly poplpock bedzie dzialal tak, ze baedzie zatrzymywal sie w dowolnej pozycji posredniej, cos jak stare manetki SIS. Co prawda nie kazdy tak lubi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...