Skocz do zawartości

[manetki] Zmiana manetek do przerzutki z odwrotną sprężyną

emo2000

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam problem z manetką Deore LX m570. Nie współpracuje ona dobrze z tylną przerzutką XTR m960 z odwrotną sprężyną. Manetka ma za mały ciąg linki i zrzucanie biegów na mniejsze koronki przy 5,6,7,8 biegu wymaga delikatnego popchnięcia dźwigni manetki po pierwszym kliknięciu. Niestety, odstęp pomiędzy pierwszym i drugim kliknięciem jest bardzo mały, ciężko wyczuć moment tuż przed. Szukam jakiś manetek, najlepiej RF, które by bezproblemowo współpracowały z tą przerzutką. Zaznaczam, że przerzutka jest dobrze wyregulowana, kaseta 9-rzędowa.

Czy zmiana manetek na Deore XT sl-m750 przyniesie jakąś poprawę działania? Z zewnątrz są niemal identyczne.

Napisano

Może pancerz Ci się gdzieś blokuje bo indeksacja jest w manetkach taka sama i powinno to działać poprawnie. W rowerze który kopiłem były manetki LX i XT na odwrotnej sprężynie i działało to poprawnie.

Napisano

ja mam lx z tyłu i alivio z przodu i wszystko hula jak trzeba, zmiana biegów jest natychmiastowa. Ale tak jak pisze tobike możesz zobaczyć pancerze i liniki. Wymiana to kilka złotych a jest duże p-wo że pomoże.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.