kuchra Napisano 6 Maja 2012 Napisano 6 Maja 2012 Witam, muszę wymienić stery w mojej ramie ponieważ są już stare i mają spore luzy. Obecnie które mam to Cane Creek AHEADSET TH INDUSTRIES 1 1/8'' i znalazłem takie na łożyskach maszynowych : http://www.dobrerowery.com/octaneonewarp1czerwone-p-9692.html ramę posiadam Merida kalahari 590 taka sama jak tu http://s-trojmiasto....ad/baranski.jpg (wiem że dziadowska ale przyjdzie i czas na nią) Czy te stery podejdą do tej ramy ? jak to to możęcie coś polecić tak do 70-80zł ? Pozdrawiam! Panowie, odpowiecie coś ? jutro chciałbm iść do sklepu kupić stery a nie wiem czy pasują.
852emil Napisano 8 Maja 2012 Napisano 8 Maja 2012 jak dobrze widzę to w Twoim rowerku znajdują się stery zintegrowane więc Octane One Warp 1 się nie nadają, ponieważ są one w standardzie ahead
kuchra Napisano 8 Maja 2012 Autor Napisano 8 Maja 2012 Kupiłem dzisiaj stery takiego typu jak wcześniej miałem (półzintegrowane) wbiłem dwie miski do ramy i ta plastikowa podkładka nie chce wejść i przez to na widelcu są luzy, jak to tam wcisnąć ? proszę o szubką odpowiedź
852emil Napisano 8 Maja 2012 Napisano 8 Maja 2012 na twoim miejscu sprawdziłbym czy na pewno wszystko dobrze zamontowałeś. niemożliwe, żeby ta podkładka nie pasowała.
kuchra Napisano 8 Maja 2012 Autor Napisano 8 Maja 2012 na twoim miejscu sprawdziłbym czy na pewno wszystko dobrze zamontowałeś. niemożliwe, żeby ta podkładka nie pasowała. Dobrze ja to w ogóle założyłem ? w zestawie sterów było dwie miski te czarne (razem w środku z uszczelnionymi łożyskami) tutaj wbiłem górną a tutaj dolną: z rury amortyzatora zdjąłem starą podkładkę i założyłem nową z nowych sterów : to mi jeszcze zostało:
mikesz Napisano 9 Maja 2012 Napisano 9 Maja 2012 Hmm, pytanie teraz, czy na pewno dolną miskę wbiłeś na dół a górną do góry Spróbuj włożyć amortyzator od góry i zobacz czy pasuje. Na zdrowy rozum gdyby nawet ta podkładka miała pasować i wejść do środka po dokręceniu mostka ta podkładka oparła by się częściowo o miskę no i w efekcie nie mógłbyś kręcić kierownicą :/ Przynajmniej tak wnioskuję jak patrzę na fotę ale mogę się mylić
kuchra Napisano 9 Maja 2012 Autor Napisano 9 Maja 2012 Przyglądałem się miską przed założeniem i były takie same. Włożyłem amortyzator z drugiej strony i jest to samo. Ma ktoś może te stery ? Ritchey Comp Pres Fit i mógłby powiedzieć co było w zestawie ? możliwe żeby nie pasowały ?
mikesz Napisano 9 Maja 2012 Napisano 9 Maja 2012 Moim zdaniem ta podkładka nie może iść bezpośrednio na tą miskę bo będzie blokować kierownicę, jak skręcisz mostek. Na zdjęciach jak patrzyłem brakuje ci takiej podkładki: Ona chyba powinna być założona najpierw a potem ta szara
kuchra Napisano 9 Maja 2012 Autor Napisano 9 Maja 2012 Moim zdaniem ta podkładka nie może iść bezpośrednio na tą miskę bo będzie blokować kierownicę, jak skręcisz mostek. Na zdjęciach jak patrzyłem brakuje ci takiej podkładki: Ona chyba powinna być założona najpierw a potem ta szara nie dostałem takiej podkładki
mikesz Napisano 9 Maja 2012 Napisano 9 Maja 2012 No to lipton Może to też być w sumie uszczelnienie, które montuje się od dołu między bieżnię na widelcu a dolną miskę bo w niektórych sterach takie jest, teraz to i ja się pogubiłem :/
kuchra Napisano 9 Maja 2012 Autor Napisano 9 Maja 2012 Napisałem do sklepu e-mail, w sumie jest w moim mieście ale pracownicy są strasznie nieprzyjemni i nie chce mi się tam jechać. Jutro jadę oddać te stery, mam na to 10dni. W tym sklepie mają takie stery : http://allegro.pl/nowe-polzintegrowane-44mm-amoeba-hussar-mtb-xc-wy0-i2322850038.html opłaca się ? mają je za 65zł
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.