adkam12 Napisano 5 Maja 2012 Napisano 5 Maja 2012 Witam , na wstępie powiem że nie znam sie na rowerach a wiec postaram się to opisać krótko i zwięzle. Jeździłem sobie na rowerze , aż tu nagle opona zaczęła mi o coś "zaczepiać" a wiec podjechałem na moje podwórko wziasc klucza 15 zęby dokręcić oponę , dokręcam,dokręcam ale opona nagle zeszła z tego 'otworku' na gwinta , myślę o co chodzi odkręcam to a tu ze środka piasty wylatują mi dwie części jedna jest dluga z gwintem i wchodzi od strony tarczy hamulcowej a druga jest krotka z paroma nakrętkami i wchodzi od strony zębatek próbowałem to przykręcić ale widzę ze tam niema gwinta do wkręcania albo coś , wiec zwracam sie do was o pomoc jak to naprawić , mam iść z tym do mechanika czy mógbym to jakoś naprawić w domowych warunkach bez wymiany całego kola. Z góry dziękuje:) Zdjecia dodam jutro ze wzgledu na pozna pore:)
piotrdi Napisano 6 Maja 2012 Napisano 6 Maja 2012 Jakoś to mało zrozumiałe. Prawdopodbnie pękła Ci oś dlatego są dwie części, pewnie masz wielotryb tam lubią się wyginać, czy łamać osie teraz pozostaje tylko kupno nowej, ale dla pewności wrzuć jakieś zdjęcia zoboczymy co to wyszło.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.