Oski88 Napisano 5 Maja 2012 Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Witam, od nowosci raz mi skwierczy a raz nie tylny hamulec tarczowy tektro novela. Czasem jest to pisk czasem traki dziwny szum a czasem takie skwierczenie. Rower( kellys viper 6.0) ma teraz zrobione 649km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski214 Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 być moze tarcze ocierają, wyreguluj hamulec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Wg mnie to dźwięki generowane w trakcie hamowania, kombinacja tej tarczy i tych klocków. Możesz wyczyścić tarcze i klocki ale większa szansa że pomoże to zmiana klocków na inne, innej firmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oski88 Napisano 6 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 A wymiane na jakie klocki/tarcze polecacie? (da sie do tylu wlozyc hamulec hydrauliczny tarczowy?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajmon1243 Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Co do klocków to określ z jakiego przedziału cenowego bys chciał - rower służy Ci bardziej do wycieczek czy treningów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUTY123 Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Ja mam niekiedy to samo tak jak napisał to jasinski214 to może być tarcza która obciera w środku ale to powinno wrócić do porządku.(a tak na boku ja mam te same hamulce) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oski88 Napisano 6 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Co do klocków to określ z jakiego przedziału cenowego bys chciał - rower służy Ci bardziej do wycieczek czy treningów? Rower sluzy bardziej do wycieczek, klocki tak do 80zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilk2312PL Napisano 7 Maja 2012 Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Mam dokładnie ten sam problem. Ta sama firma i też tylni hamulec. Możecie mi powiedzieć jak wyciągnąć klocki? Z góry dzięki i sorka za wtrącenie do tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.