Dworniok Napisano 5 Maja 2012 Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Witam! Tak jak temacie co sądzicie o aplikacji Endomondo w wersji java. A dokładnie jak jest z dokładnością, czy pokazuje dobrą prędkość. Chciałbym się dowiedzieć co wy o tym sądzicie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 5 Maja 2012 Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 jeśli korzysta z GPS to aplikacja ma niewielkie znaczenie sory, ale wypadalo najpierw poczytac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 5 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 No czytałem, i wydaje mi się, że jest dość dokładna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 5 Maja 2012 Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 jest dokładna, na tyle, na ile pozwala Twoj odbiornik GPS, a także w zależności od tego z ilu satelit potrafi korzystać... endomondo ogolnie ma problemy na Androidzie i na Windows Mobile, nie wiem jak JAVA, dla tego używam SportyPala, i nie narzekam na jego zapiski:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajmon1243 Napisano 5 Maja 2012 Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Przydatne w ogóle to endomondo, warto się w to bawić? Ja tam nigdy nic takiego nie miałem, prowadzę dziennik treningowy i to mi chyba wystarcza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 tracker to fajna sprawa, potem wrzucasz jazdy w dziennik, masz od razu statystyki itp... wyglądają np tak: http://www.sportypal.com/Workouts?user_id=438708 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 6 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 A ten SportyPala musi mieć połączenie z internetem? To jest najważniejsze, bo nie chce płacić za neta. I czy program jest w pełni darmowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajmon1243 Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 O, dzięki za odnośnik, wiesz co, chyba się skuszę, wygląda na fajną rzecz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 6 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Pobrałem tą aplikacje, patrze a ona jest tylko na 30 dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 pobrales Sportypal PRO, powinienes pobrac zwykla (Classic), wtedy jest bez limitu czasowego a z netu nie musi korzystac, po zakonczeniu treningu klikasz "nie wrzucaj na serwer" i potem robisz to w domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 7 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 No, jużmam tego nie Pro, no i lipa. Nie chce połączyć się z gps'em Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakol13 Napisano 9 Maja 2012 Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 A na zewnątrz próbujesz ? Bo w pomieszczeniu strasznie ciężko połączyć się z satelitami. najlepiej gdzieś gdzie nie ma drzew, budynków w koło i w pogodny dzień . Możesz też ściągnąć aplikację GPS Status i tam uruchomić GPS'a, fajnie pokazuje ile satelit jest itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patsparow Napisano 11 Maja 2012 Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Moje spostrzeżenia przez jakieś dwa trzy lata użytkowania: Runkeeper - Fajny ale lubi się zawiesić (przynajmniej na galaxy S), Sports Tracker - czasami gps wariuje i nie ma możliwości edycji trasy (na 10km potrafi walnąć się o dobre 700m) Najkrócej używam Endomondo (drugi miesiąc) - nie ma na razie zastrzeżeń i jest dużo znajomych (można się ścigać ze sobą ) Może komuś przydadzą sie te informacje. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
destro603 Napisano 29 Maja 2012 Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 korzystam z endomondo na androidzie i nie mam z nim żadnych problemów po powrocie z pleneru odpalam kompa loguje się do aplikacji w przeglądarce i tam mam wszytko dokładnie przebytą trasę tempo i czas i inne statystyki także polecam jak najbardziej Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garp Napisano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Ja wczoraj zainstalowałem Endomondo, włączyłem GPSa, wsadziłem telefon w torbę podsiodłową, a jak wyjąłem to się okazało że gubił zasięg i mi zarejestrował trasę w trzech kawałkach, w sumie połowę trasy złapał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 co Ty masz za telefon:D? mój łapie zasięg gps nawet w domu:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garp Napisano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 SE Xperia Neo V. W domu też mi łapie bo sprawdzałem, ale w trasie było tak jak mówię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YgreK Napisano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Co do Endomodo.. Używam rzadko, raczej gdy biegam.. Ogólnie jest stosunkowo mało dokładny, co chyba jest spowodowane moim słabym GPS w telefonie (Nokia X6). Endomodo pobiera sygnał od GPS chyba co 5 sekund i niestety nie można tego zmienić. Są jednak programy, które pobierają położenie z GPS o wiele częściej, przez co są dokładniejsze. Ostatnio ktoś mi mówił o Sport Tracker, ale nie tej najbardziej znanej wersji, tylko wersja na Windows Mobile.. Podobno można ustalić co jaki czas program ma pobierać dane położenia z GPS.. Nie zagłębiam się dalej w to wszystko, bo rzadko biegam - rzadko używam takich programów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velo333 Napisano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Używam Endomondo na Androidzie i złego słowa nie dam powiedzieć. Wersja bezpłatna nie ma jedynie dostępu do kilku wykresów. Poza tym bardzo dokładna i funkcjonalna aplikacja. A co do chodzenia na javie to myślę ze powinno być ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 SE a głownie Xperia (mój teraz zastępczy) mają chyba kiepski GPS. U mnie rozbieżności na Endku spore... nawet 2-3 km na 40 paru km.. Ogólnie Endomondo jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garp Napisano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Niech ktoś mi dokładnie wytłumaczy jak skonfigurować to ustrojstwo, bo mi czasem się rozłącza. Mam SE Xperia neo V. Muszę włączyć GPS, i co jeszcze? Przesył danych przez sieć komórkową i Tryb WCDMA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Nie wiem jak jest na andku ale u mnie na symbianie jest tak: odpalam aplikacje endomondo, zaczyna szukać satelit, wyłączam mu auto upload bo nie mam stałego dostepu do netu i trasy zrzucam jak jestem w domu przez wifi. Czekam aż złapie sygnał, klikam start, jade ... i tyle. W ustawieniach mam profil, wage, A. upload, jednostki, styl sportu ( ja mam jazda na rowerze), audio trener włączony, i konfiguracja pól wyswietlanych na ekranie, czas, dystans prędkość, i kalorie wszystkie mozna sobie indywidualnie dostosować. I tyle jeżeli chodzi o konfiguracje. W moim tel aplikacja sama steruje gps'em i wifi nie muszę niczego ręcznie włączać. Jak nie bawiłeś sie wcześniej GPS wejdź w jego ustawienia i wyłącz A-gps, czyli wspomaganie siecią macierzystą ( czy jak o sie tam u ciebie zwie) bo to zasysa pieniązki z konta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.