Skocz do zawartości

[aplikacja] Co sądzicie o Endomondo w wersji java

Rekomendowane odpowiedzi

jest dokładna, na tyle, na ile pozwala Twoj odbiornik GPS, a także w zależności od tego z ilu satelit potrafi korzystać...

endomondo ogolnie ma problemy na Androidzie i na Windows Mobile, nie wiem jak JAVA, dla tego używam SportyPala, i nie narzekam na jego zapiski:)

A na zewnątrz próbujesz ? Bo w pomieszczeniu strasznie ciężko połączyć się z satelitami. najlepiej gdzieś gdzie nie ma drzew, budynków w koło i w pogodny dzień ;). Możesz też ściągnąć aplikację GPS Status i tam uruchomić GPS'a, fajnie pokazuje ile satelit jest itp

Moje spostrzeżenia przez jakieś dwa trzy lata użytkowania:

Runkeeper - Fajny ale lubi się zawiesić (przynajmniej na galaxy S), Sports Tracker - czasami gps wariuje i nie ma możliwości edycji trasy (na 10km potrafi walnąć się o dobre 700m) Najkrócej używam Endomondo (drugi miesiąc) - nie ma na razie zastrzeżeń i jest dużo znajomych (można się ścigać ze sobą :) ) Może komuś przydadzą sie te informacje. Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

korzystam z endomondo na androidzie i nie mam z nim żadnych problemów po powrocie z pleneru odpalam kompa loguje się do aplikacji w przeglądarce i tam mam wszytko dokładnie przebytą trasę tempo i czas i inne statystyki także polecam jak najbardziej

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Ja wczoraj zainstalowałem Endomondo, włączyłem GPSa, wsadziłem telefon w torbę podsiodłową, a jak wyjąłem to się okazało że gubił zasięg i mi zarejestrował trasę w trzech kawałkach, w sumie połowę trasy złapał :(

Co do Endomodo.. Używam rzadko, raczej gdy biegam.. Ogólnie jest stosunkowo mało dokładny, co chyba jest spowodowane moim słabym GPS w telefonie (Nokia X6).

Endomodo pobiera sygnał od GPS chyba co 5 sekund i niestety nie można tego zmienić. Są jednak programy, które pobierają położenie z GPS o wiele częściej, przez co są dokładniejsze. Ostatnio ktoś mi mówił o Sport Tracker, ale nie tej najbardziej znanej wersji, tylko wersja na Windows Mobile.. Podobno można ustalić co jaki czas program ma pobierać dane położenia z GPS.. Nie zagłębiam się dalej w to wszystko, bo rzadko biegam - rzadko używam takich programów.

Używam Endomondo na Androidzie i złego słowa nie dam powiedzieć. Wersja bezpłatna nie ma jedynie dostępu do kilku wykresów. Poza tym bardzo dokładna i funkcjonalna aplikacja. A co do chodzenia na javie to myślę ze powinno być ok ;)

• 4 tygodnie później...
  • Mod Team

Nie wiem jak jest na andku ale u mnie na symbianie jest tak:

odpalam aplikacje endomondo, zaczyna szukać satelit, wyłączam mu auto upload bo nie mam stałego dostepu do netu i trasy zrzucam jak jestem w domu przez wifi. Czekam aż złapie sygnał, klikam start, jade ... i tyle. W ustawieniach mam profil, wage, A. upload, jednostki, styl sportu ( ja mam jazda na rowerze), audio trener włączony, i konfiguracja pól wyswietlanych na ekranie, czas, dystans prędkość, i kalorie wszystkie mozna sobie indywidualnie dostosować.

I tyle jeżeli chodzi o konfiguracje. W moim tel aplikacja sama steruje gps'em i wifi nie muszę niczego ręcznie włączać.

Jak nie bawiłeś sie wcześniej GPS wejdź w jego ustawienia i wyłącz A-gps, czyli wspomaganie siecią macierzystą ( czy jak o sie tam u ciebie zwie) bo to zasysa pieniązki z konta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...